Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositiossa on someosaajia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Juha Sipilän (kesk) hallitus aloittelee taipalettaan maailmanajassa, jossa sosiaalisella medialla on merkitystä.

Somessa syntyy helposti myrsky. Jos ei tuule itsestään, moni yrittää puhaltaa. Viime vaalikauden oppositiossa oli aika vähän someaktiiveja, nykyisessä oppositiossa on enemmän.

Somessa nousi tiistaina yhtäkkiä vahvaksi tulkinnaksi sellainen, että uusi hallitus aikoo sittenkin estää sukupuolineutraalin avioliittolain voimaantulon.

Laki hyväksyttiin edellisessä eduskunnassa. Sipilä kertoi ennen vaaleja, että vaikka hän ei kannattanut lakia, hänen hallituksensa kunnioittaa edeltävän eduskunnan päätöstä.

Somessa nousseen metakan takana on hallituksen papereista löytynyt kirjaus, jonka mukaan "tasa-arvoinen avioliittolaki, translaki ja äitiyslaki viedään puheenjohtajien päätettäväksi".

Tulkinta eteni kovassa somemyötätuulessa siihen suuntaan, että lain toteutuminen käytännössä estetään sittenkin jollain tavalla. Sipilä ilmoitti, että niin ei tehdä.

Some on ehtinyt löytää monenlaisia muitakin hallituksen salaisia hankkeita. Ehkä kannattaa kuitenkin odottaa hetki ja katsoa.

Jos hallitus osoittaa teoillaan, että se ei kunnioita edeltävän eduskunnan tahtoa, vasta silloin kannattaa nostaa meteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat