Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka on taas takarajalla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sopu Kreikan ja Kreikkaa lainoittaneiden välillä on kuin kangastus. Päivät kuluvat, ja jokainen neuvotteluihin osallistuva väittää pääsevänsä tuota pikaa sopuun.

Tänään perjantaina on taas kerran se lopullinen takaraja sovulle. Jos kangastusta ei ole saavutettu, Kreikka saattaa jättää velkansa hoitamatta ja sille luvattu tukipaketin loppuosa voi jäädä hyllylle.

Euromaat, EU-komissio, Kansainvälinen valuuttarahasto ja Euroopan keskuspankki ovat takarajan lähestyessä tiivistäneet rivinsä. Kreikka on saanut viimeisen tarjouksen, joka ei tiettävästi tarjoa paljon uusia myönnytyksiä. Nähtävästi säästöjä ja yksityistämistä koskevat vaatimukset pysyvät. Sen sijaan vaatimus Kreikan korkomenoista puhdistetun ylijäämän koosta on pyöristynyt – maan ei tarvitsisi olla kuin niukasti plussalla.

Kreikan hallitus on joutunut sisäiseen paineeseen. Vasemmistolainen Syriza-puolue on kokoelma maltillisia ja radikaaleja voimia. Jälkimmäiset viestivät edelleen, että Kreikan ei pidä suostua mihinkään sellaiseen, joka poikkeaa Syrizan vaalilupauksista. Niitä tosin rahattoman on aivan mahdotonta lunastaa, minkä realisti ymmärtäisi.

Mutta jopa realismin käsite on joutunut pyöritykseen. Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin mukaan velkojien pitäisi olla realistisempia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat