Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loton alamäki hermostuttaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lottorivien myynti on jo parin vuoden ajan laskenut liki kymmenen prosentin vuosivauhdilla.

Tällä viikolla Suomen suosituin rahapeli koki uuden takaiskun. Poliisihallitus lähetti rahapeliyhtiöille kirjeen, jossa se vaatii muutoksia pelien markkinointiin. Lottoa ei saisi markkinoida myyntipaikkojen kassoilla tai julisteissa.

Veikkauksen oman arvion mukaan rajoitukset vähentävät pelien liikevaihtoa siten, että kulttuuri-, tiede- ja liikuntajärjestöille riittäisi vuosittain kymmeniä miljoonia euroja vähemmän jaettavaa.

Huoli kuvaa hyvin suomalaista kaksinaamaisuutta suhteessa rahapeleihin. Suurimmalle osalle päättäjistä kyse on tavasta kerätä rahaa hyviin tarkoituksiin, ei haittojen vähentämisestä. Jälkimmäinen tavoite pitää kuitenkin muistaa mainita, jotta monopolille olisi oikeutus.

Ajattelu näkyi hyvin myös tavassa, jolla sekä virkamiehet että poliitikot perustelivat rahapeliyhtiöiden yhdistämissuunnitelmaa maaliskuussa. Yhdistäminen "antaisi paremmat edellytykset pelihaittojen torjuntaan". Kustannussäästöjen tavoittelu ei väitteen mukaan ollut selvityksen lähtökohta, mutta kuin suotuisana oheisvaikutuksena fuusiosta koituisi kymmenien miljoonien eurojen säästö.

Virkamiesten esityksen mukaan uuden pelimonopolin valvonta siirtyisi sisäministeriöön – pois Poliisihallitukselta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat