Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi leikkaa rajusti kehitysapua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomien mukaan "Kreikan julkinen talous sinnittelee moneen kertaan jatketulla yliajalla."

"Kreikka ja instituutiot, kuten lainoittajatroikkaa nykyisin kutsutaan, olivat torstaina jo hyvin lähellä sopua. Suurimpana ongelmana vaikuttaa olevan Syriza, jonka parlamentaarikot eivät näytä hyväksyvän julkisen talouden realiteetteja. Puolue haluaa edelleen pitää kiinni vaalilupauksistaan, muun muassa yksityistämisen, eläkeuudistuksen ja julkisen sektorin leikkausten perumisesta."

"Päähallituspuolueen vaatimukset eivät ole tästä maailmasta. Uusien lainojen myöntäminen ilman varmuutta talouden tervehdyttämisestä olisi rahan kaatamista mustaan aukkoon."

"Kreikan ero eurosta olisi vahingollisinta kreikkalaisille itselleen. Maksukyvytön valtio lisäisi poliittista epävakautta, minkä vaara on jo nyt olemassa. Epävakaus on myös ulko- ja turvallisuuspoliittinen riski. Se on lainoittajien otettava laskelmissaan huomioon."

Savon Sanomat kirjoittaa EU:n maatalouspolitiikasta. "EU:n komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen antoi ymmärtää Savon Sanomien haastattelussa, ettei maidontuottajille kaavailla mitään uutta tukipakettia, vaikka Venäjän asettamat tuontikiellot vaikuttavat kovin epätasaisesti eri maihin."

"On tietysti niin, ettei maidontuotantoa tai mitään muutakaan maataloustuotantoa voi rakentaa sen varaan, että EU aina tulee ja hoitaa markkinahäiriöt pois. Markkinatalouteen kuuluu, että yritykset sopeutuvat. Maidontuottajat samoin kuin lihantuottajat ovat kuitenkin tilanteessa voimattomia."

"Jos ei EU enää välitäkään pakotteiden murjomista tilallisista, välittäminen on siirrettävä kansallisiin käsiin."

Länsi-Savo vaatii, että Suomi on pidettävä sivistysvaltioina. "Suomi tekee rajun leikkauksen kehitysavun rahoihin. Hallituksen leikkuri iskee kehitysyhteistyörahoihin 300 miljoonalla eurolla vuosittain ensi vuodesta alkaen."

"Kun rahaa on käytettävissä vähemmän kehitysyhteistyöhön, on aiempaa tärkeämpää seurata toiminnan tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta. Rahaa ei saa kylvää ilman tarkkaa tietoa siitä, mihin se ohjautuu."

"Panos–tuotos-ajattelun tulee ulottua entistä syvemmälle myös kehitysavun rahoihin. Ei vähenevien rahojen vuoksi, vaan koko kehitysavun uskottavuuden vuoksi."

"Rahan virtoja on nykymaailmassa voitava seurata tarkasti. Suomen tulee lisäksi osoittaa ulkomaailmalle, että se haluaa olla sitoutunut ja määrätietoinen toimija kehitysyhteistyössä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat