Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomea arvioidaan ulkopuolelta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kielenkäyttö hallituksen ja opposition välillä ei ilmeisesti ole Suomessa latistumassa, vaikka perussuomalaiset siirtyivät outoihin kielikuviin mieltyneen puheenjohtajansa Timo Soinin johdolla hallitukseen.

Viikonvaihteessa järjestettyjen vihreiden ja Rkp:n puoluekokousten yhteydessä vaikutti siltä, että nousu hallitukseen tekee perussuomalaisista opposition pääkohteen, mutta ei hillitse Soinin tyyliratkaisuja.

Soini kuvaili lauantaina blogissaan vihreitä härän edessä pullistelevaksi sammakoksi. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kuitenkin syytti sunnuntaina euroliberaalien johtajaa Graham Watsonia hyökkäyksestä Suomen demokratiaa vastaan, kun Watson oli Rkp:n kokouksessa verrannut Soinin nousua ulkoministeriksi Draculan nousuun veripankin johtajaksi. Samoihin aikoihin myös ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo irvaili perussuomalaisille.Suomessa perussuomalaisia voidaan arvioida myös myönteisessä hengessä, mikä on tehnyt hallitusratkaisusta helpommin hyväksyttävän puolueen kriitikoillekin. Suomen rajojen ulkopuolella tällaista tarvetta ei ole. Perussuomalaiset nähdään automaattisesti osana Euroopan rasisteja suojelevaa äärioikeistoa.

Timo Soini voi vaikuttaa arvioon puheillaan ja toiminnallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat