Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta rooliaan etsivä Rkp sortui populismiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalaisen mukaan Pedersöressä Rkp:n viime viikonvaihteen puoluekokouksessa pidetyt puheet olivat pidäkkeettömän populistisia.

"Rkp:ssä selvästi vielä haetaan omaan suuhun sopivia sanoja. Se ei ole ihme, sillä paikka oppositiossa koitui puolueen kohtaloksi ensimmäistä kertaa 36 vuoteen."

"Hallitus sai moitteet muun muassa nurkkakuntaisesta maahanmuuttopolitiikasta, tasa-arvon sivuuttamisesta, pohjoismaisen yhteistyön laiminlyömisestä, koulujen kurjistamisesta, päivähoidon heitteillejätöstä, ministerien liian pienestä määrästä ja ruotsin kielen vähättelystä. Haukkuja ei säästelty."

"Monipuolista moitelistaa luettaessa on paikallaan muistaa, että talouspolitiikassa Rkp on hyvin lähellä perusporvarihallitusta ja koukkaa vielä oikealta ohi sopiviksi katsomissaan paikoissa, kuten pääomatulo- ja perintöverotuksessa."

"Rkp:n vahva asema on Suomessa ollut betonoitu vuosikymmeniksi. – – Parlamentarismiin kuuluu se, että puolueet ovat vuorollaan hallituksessa ja oppositiossa. Tämä ei sulje pois sitä, että vähemmistöistä tulee pitää huolta."

"Populismin sijasta Rkp tekee parhaimmillaan käytännönläheistä politiikkaa. Siihen sen kannattaa jatkossakin pyrkiä, myös oppositiossa."

Keskisuomalainen yhtyy pian eläkkeelle jäävän poliisiylijohtajan Mikko Paateron kritiikkiin (HS 4. 6.), jonka mukaan Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeusprosessi on kestänyt liian kauan.

"Ymmärrettävästi tutkinnan kesto vaihtelee sen mukaan, millaisia havaintoja nousee esiin ja joudutaanko virka-apua pyytämään ulkomailta. Oikeusprosessien lyhentämiseen ei olekaan helppoa tietä. Toimintatapojaan ja yhteistyövalmiuksiaan joutuvat parantamaan yhtä lailla poliisi ja syyttäjät kuin tuomioistuimetkin."

"Huolestuttava oli myös Paateron esille nostama viesti siitä, että kenttäpoliisien työpaineet ovat johtaneet pienten rikosten tutkinnan laiminlyömiseen. Lähinnä pieniä omaisuusrikoksia ei ole selvitetty, vaikka tekijäkin olisi tiedossa. Tämä on häpeäksi niin poliisille kuin koko oikeusvaltiolle, kuten Paaterokin asian ilmaisi."

"Jos poliisi alkaa suhtautua esimerkiksi varkauksiin ja ryöstöihin siten, että mökin mummolta viedyt sataset eivät ole yhtä merkityksellinen asia kuin arvotaulujen katoaminen, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus horjuu melkoisesti. Tavallisiin kansalaisiin ja koteihin kohdistuvien omaisuusrikosten lisääntyminen on jo nyt ilmiö, joka on heikentänyt kansalaisten turvallisuudentunnetta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat