Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pannaanko veneiden jälkeen sisähallitkin verolle?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Satakunnan Kansa kirjoittaa hallituksen aikeista verottaa veneiden omistajia.

"Huviveneitä todennäköisesti rokotetaan kovimmin, sillä esimerkiksi ammattikalastajien työvälineiden verotuksen kiristämisen kynnys on korkea."

"Jos asuntovelkainen perhe harrastaa veneilyä, alkaa valtiolta tiedossa olevien maksuvelvoitteiden ja leikkausten summa nousta jo korkeaksi, etenkin kun harvojen nettoansioihin on tiedossa lisäystä. Huolto ja ylläpito, vakuutukset, laituripaikkamaksut ja käyttökulut nostavat vuosittaiset kustannukset enimmillään jo tuhansiin, ja lisävero saattaa joillekin olla se kamelin selän katkaiseva lisäkuorma harrastuksen lopettamiseen."

"Veneily on kuluiltaan harrastusten yläpäässä, ja pistevero on yksi kivi lisää kuormassa. Sama on tiedossa tulevina vuosina muiden lajien motoristeille. Hallituspuolueiden poliitikot ovat ilmeisesti ajatelleet, että moottoroitujen lajien harrastajilla riittää maksukykyä. Ylellisyysverotuksen lisäksi perusteluksi käy jonkinlainen haittaverotus, sillä uusiutumattomia luonnonvarojahan moottoreissa poltetaan."

"Periaatteellinen kysymys on, eikö muitakin kuluttavia harrastusmuotoja olisi verotettavaksi. Esimerkiksi sisähalleissa käytetään runsaat määrät energiaa, kun isoja rakennuksia vuoroin jäähdytetään ja lämmitetään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat