Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venezuela saa hyviä neuvoja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Eteläamerikkalainen Venezuela jatkaa kulkuaan kohti yhä synkempiä näkymiä. Maailman suurimpien todennettujen öljyvarojen päällä istuvan valtion rappiokierre hakee vertaistaan epäonnistuneimpienkin itsevaltaisten valtakokeilujen joukossa.

Nyt Venezuelan presidentillä Nicolás Madurolla olisi tilaisuus kuunnella hyviä neuvoja kierteen katkaisemiseksi. Ma duro ei ole piitannut neuvoista sen jälkeen, kun hänestä tuli presidentti runsaat kaksi vuotta sitten vallankumouspopulisti Hugo Chávezin kuoltua syöpään.

Neuvoja tarjoaa Espanjan entinen pääministeri, maan sosialistipuolueen entinen johtaja Felipe González, joka on tällä viikolla Venezuelassa tapaamassa opposition johtohahmoja sekä vangittujen oppositiojohtajien avustajia ja perheitä. Gonzálezin tärkein neuvo on ollut se, että Venezuelassa tarvitaan poliittista dialogia hallituksen ja opposition välillä.

Aiemmat neuvotteluyritykset ovat olleet tuloksettomia. Opposition tukahduttaminen on jatkunut.

Pieni myönteinen merkki on se, että González on ylipäätään päässyt maahan toisin kuin monet aiemmin neuvojaan tarjonneet ulkomaiset valtiomiehet.

Lisäksi Maduro lupailee vuoden loppuun vaaleja. Hänen oma suosionsa menee samaan suuntaan talouden kanssa. Muutos saattaa häämöttää Venezuelassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat