Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuan hinta halpenee

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ruuan hintakilpailu alkaa näkyä ja tuntua kuluttajan ruokalaskussa. Helsingin Sanomien tekemässä ruokakassivertailussa (HS 9. 6.) hinnat olivat laskeneet kaikissa vertailussa mukana olevissa ruokakaupoissa pääkaupunkiseudulla sitten helmikuun, jolloin kisa varsinaisesti käynnistyi.

Tuolloin S-ryhmä ilmoitti laskevansa hintojaan ensin suurimmissa myymälöissään Prismoissa ja jatkavansa samaa pienemmissä ketjuissaan.

Muiden on ollut pakko reagoida.

Kuka ruoka-alen maksaa – sillä ilmaista lounastahan ei tunnetusti ole?

Kauppa väittää tinkivänsä vain omista katteistaan, mutta kokonaisuus on monen osan summa. Samaa omasta voitosta tinkimistä tapahtuu myös elintarviketeollisuudessa ja alkutuotannossa.

Joka portaalla on ollut paitsi pakko myös varaa alentaa, kun palkkojen nousu on olematonta ja energian hintakin on pysynyt aisoissa. Venäjän elintarvikeviennin pysähtyminen on lisäksi pannut monen ruuantuottajan laskelmat uusiksi.

Olennaista on myös kilpailu hintavertailuineen. Saksalaisperäinen Lidl näyttää olevan muille mittatikku, jota ensin ylenkatsottiin mutta nyt peesataan.

Viranomaiset ovat osaltaan pitäneet huolta kilpailusta vaatimalla, että Alkon pitää huomioida kaikki kaupan toimijat omissa liikepaikkapäätöksissään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat