Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuottavuutta mitataan monin tavoin

Pääkirjoitus
 
Jorma Eloranta

SAK:n kehittämispäällikön Juha Antilan mukaan työajan pidentäminen ei paranna tuottavuutta (HS Vieraskynä 10. 6.).

Tuottavuutta mitataan monin tavoin. Lähtökohtaisesti kyse on tuotoksen ja panoksen suhteesta. Yrityksissä tätä mitataan muun muassa jalostusarvon ja palkkakustannusten suhteella. Kansainvälisesti toimivissa yrityksissä kyseisellä mittarilla on verrattu eri maissa toimivien yksiköiden keskinäistä tehokkuutta ja sen kehitystä. Yritykselle se on parempi mittari kuin kansantaloustieteilijöiden suosimat työajan määrään suhteutetut tuottavuusmittarit.

Jos työaikaa pidennetään ilman kustannuksia yritykselle ja suoritteesta pidetään huolta Antilankin mainitsemaan henkilöstön hyvinvointiin panostaen, yrityksen tuottavuus paranee. Sama pätee muihinkin organisaatioihin.

Olemme onnistuneet sössimään kustannustasomme kilpailukyvyttömäksi. SAK:n toivoisi siirtyvän sanoilla saivartelun ja vanhan maailman siilipuolustuksen sijaan etsimään keinoja, joilla vähennetään kilpailuhaittoja. Näin voitaisiin lisätä mahdollisuutta tarjota työtä ja toimeentuloa. Työajan pidentäminen ilman kustannuksia työnantajalle on parempi vaihtoehto kuin irtisanomiset ja toiminnan siirtäminen pois Suomesta.

Jorma Eloranta
diplomi-insinööri, vuorineuvos, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat