Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheet suuttuivat säästöistä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitusohjelman julki tulleista pohdinnoista puuttuu arvio reaktioista sovittuihin säästötoimiin. Keskiviikkona illansuussa tuli yksi reaktio todennäköisesti voimakkaampana kuin mitä hallituksen piirissä oli osattu odottaa.

Tuhannet varhaiskasvatuksen säästöjä protestoineet mielenosoittajat tukkivat Helsingin keskustan samalla, kun pienempiä mielenosoituksia järjestettiin useissa muissa Suomen kaupungeissa.

Vain kaksi kättä -tunnuksella käynnistynyt kampanja sai Helsingissä kadulle poliisin mukaan 3 000–4 000 ihmistä. Suuri osa osallistujista oli perheitä.

Kyse oli enemmästä kuin ammattiliittojen pyrkimyksestä varjella omia reviirejään, vaikka myös ay-liike oli paikalla. Hallituksen kaavailemien varhaiskasvatuksesta tehtävien säästöjen herättämä vastarinta ei välttämättä tyrehtynyt yhteen mielenosoitusiltaan.

Esitetyt säästöt päivähoidosta ja esiopetuksesta nousevat vuosittain ja ovat 154 miljoonaa euroa vuonna 2020. Peruskoulutuksen vuosittainen säästösumma on 40 miljoonaa euroa.

Mielenosoitukset osoittivat, kuinka tiukasti suomalaiset pitävät kiinni nykyisen tasoisesta julkisesti rahoitetusta varhaiskasvatuksesta. Sen leikkaaminen pitää perustella paljon paremmin kuin tähän mennessä on tehty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat