Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus saa jälleen maistaa omaa lääkettään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat pohtii, millaiset edellytykset työmarkkinajärjestöillä on päästä sopuun työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkoista.

"Hallitus joutui perääntymään ja siirtämään työttömyysturvan leikkaukset vuoteen 2017. Päätös oli pakon sanelemanakin viisas. Leikkaus olisi ollut vastoin 2013 yhteisesti sovittua ratkaisua."

"Niin nykyinen kuin edellisetkin hallitukset ovat saaneet maistaa omaa lääkettään. Työelämää koskevassa lainsäädännössä valtaa on määrätietoisesti ulkoistettu työmarkkinajärjestöille. Ne pitävät saamastaan kiinni. Etenkin perusporvarihallitukselle halutaan näyttää, ettei järjestöjen yli kävellä."

Aamulehden mukaan hallitus on paljastanut taitamattomuutensa.

"Ei tarvitse olla työmarkkina-asiantuntija ymmärtääkseen, ettei hallitus voi omalla päätöksellään heikentää kolmikantaisesti sovitun sopimuksen ehtoja kesken kauden. – – Nyt voi vain toivoa, että palkansaajapuoli katsoo talous- ja työllisyyspolitiikan kokonaisuutta ja kiistaan löydetään rakentava ratkaisu, kun sen aika tulee."

"Edellinen hallitus tyri täydellisesti kaikki sen käsissä olleet rakenneuudistukset. Viime vaalikauden katastrofia ei kuitenkaan korjata sillä, että uusi hallitus yrittää runnoa uudistukset läpi epärealistisen nopealla aikataululla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat