Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministereillä on rahan tajua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Torstaina julkistettiin luettelo, joka taatusti herätti suuren yleisön mielenkiinnon: ministerien omistukset, velat ja sidonnaisuudet tulivat julkisiksi.

Kiinnostavin tieto jää kuitenkin saamatta: pääministeri Juha Sipilä ei kerro omaisuutensa määrää, ainoastaan sen lajin: maata, asuntoja ja sijoitustuotteita.

Aiemmin Sipilä on myöntänyt, että julkisuudessa esitetty arvio muutaman miljoonan euron – jopa kymmenen – omaisuudesta on suuruusluokaltaan oikea.

Sipilän häveliäisyyden ymmärtää: kateellisten Suomessa miljonääripoliitikko ei hevin kerää suosiota. Voisi toisaalta myös sanoa, että hyvä, jos pääministeri ymmärtää edes oman taloutensa päälle.

Kokoomusministereiden ilmoituksista silmään pistävät huomattavan suuret asuntolainat.

Laina on yleensä otettu yhdessä puolison kanssa, ja myös puoliso on yleensä hyvätuloinen. Maksukyky kestää siis suurenkin lainan, ja näinä aikoina lainaraha on lähestulkoon ilmaista. Järkeenkäypää taloudenpitoa omalla tavallaan sekin.

Ilmoitusten perimmäinen tarkoitus on selvittää, syntyykö omistuksista sellaisia kytköksiä, jotka saattaisivat vaarantaa ministerin riippumattomuuden. Pörssiomistusten perusteella sellaisia ei näyttäisi syntyvän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat