Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Rinne ei ole käyttänyt sopijan lahjojaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka ennustaa Sdp:n menettävän oppositioaseman tarjoaman tilaisuuden kannatuksen kasvattamiseen, ellei puolue saa nopeasti purettua sisäisiä jännitteitään.

"Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja vihreiden Ville Niinistö ovat jo nyt nousseet Antti Rinnettä näkyvämmiksi ja kuuluvammiksi oppositiojohtajiksi. Eripuraisuuden hapattama demariryhmä ei ole uskottava edes oppositiossa."

"Sdp:n todellinen ykköstykki taitaa olla edelleen Eero Heinäluoma. Edellisen eduskunnan puhemiehenä hän oli hyvää vauhtia nousemassa presidenttihississä. Vaalitappio ja oppositio pudottivat Heinäluoman tavalliseksi kansanedustajaksi, joten taktiikka oli vaihdettava piirun verran aggressiivisemmaksi."

"Heinäluoman mahdollisuudet ehdokkuuteen ovat sitä paremmat mitä heikompia puolueen muut kärkipoliitikot ovat."

Aamulehden mukaan Sdp:n puolueväellä on ollut vaalitappion jälkeen täysi työ pitää avoin paniikki loitolla.

"Jutta Urpilaisen vuosi sitten repivässä puheenjohtajakisassa syrjäyttänyt Rinne ei ole pystynyt lunastamaan lupauksiaan, ja nyt vain itsesuojeluvaisto estää avoimen sodan istuvaa puoluejohtajaa vastaan. Julkisivua pitää pystyssä etupäässä se, ettei Antti Rinteelle tähän hätään löydy varteenotettavaa vaihtoehtoa."

"Jos Sdp ei omista lähtökohdistaan pysty rakentamaan uskottavaa ja riittävän käytännönläheistä hyvinvointiyhteiskunnan pelastuskonseptia, riski kasvaa, että perussuomalaiset ottaa pelikentän pysyvästi haltuunsa johtavana työväenpuolueena."

Savon Sanomat toteaa, että Jutta Urpilainen vaikuttaa olevan Antti Rinteelle kuin piikki lihassa.

"Urpilaisen pyrkimyksiä ja niiden sivuuttamista on selitelty milloin mitenkin, mutta pankkivaltuuston ulkopuolelle jättämistä on vaikea perustella."

"Ennen kuin demarit pääsevät aidosti päivittämään politiikkaansa, puolueen on laitettava rakenteensa kuntoon. Se alkaa arvovaltakiistojen ratkaisemisella."

Ilta-Sanomat kirjoittaa Sdp:n ajautuneen hallitsemattomaan kaaokseen.

"Puolue ei näyttäydy julkisuudessa johtavana oppositiopuolueena vaan sisäisiin riitoihin ajautuneena ja vaalitappiotaan edelleen kipuilevana joukkona, jossa toverihengestä ei ole tietoakaan."

"Seinäjoen puoluekokouksen jälkeen Rinne vakuutti yhteistyökykyään kertomalla olevansa 'sopija'. Rinne ei ole käyttänyt näitä sopijan lahjojaan ainakaan puolueen sisällä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat