Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IMF katsoo Kreikan kortit

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kreikan ja sen velkojien väliset neuvottelut näyttävät lopulta päätyneen siihen tilanteeseen, että velkojien kärsivällisyys loppui.

Kreikkaa avustaneet kertovat antaneensa maan hallitukselle lopullisen vastauksensa: ota, tai itke ja ota. Tämä ei näytä enää neuvottelutaktiikalta.

Jotta viesti tulisi aivan selväksi, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF – yksi apua tarjonneista – kertoi oman neuvottelutiiminsä jättäneen neuvottelut.

Tilanne voi lopulta avustaa maan pääministeriä Aleksis Tsiprasia. Hän on ollut oman hajanaisen puolueensa Syrizan paineessa. Tiukan linjan vasemmistolaiset eivät näe mitään syytä suostua mihinkään, mikä ei noudata Syrizan – katteettomia – vaalilupauksia.

Jos Tsipras on vastuullinen, hän tekee nyt selväksi sen, että viimeinenkin kortti on katsottu ja ainoa, mikä enää voi muuttua, ovat Kreikan vaatimukset. Jos ne eivät muutu, maa ajautuu maksukyvyttömyyteen. Näin voi käydä jo muutamassa viikossa.

Jos Kreikan hallitus kuitenkin valitsee tämän tien ja haluaa pitää maan köyhänä, markkinoiden hylkäämänä ja kehittymättömänä taloutena, ratkaisua on kunnioitettava.

Kreikkahan on kaiken aikaa vaatinut, että muun maailman tulee kunnioittaa sen linjauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat