Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen koulutusjärjestelmä ei osaa uudistua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen ihmettelee akateemisen maailman valituksia koulutussäästöistä.

"Luulisi, että edes korkeakouluihmiset ymmärtäisivät, mitä kello on lyönyt."

"Uusi opetus- ja kulttuuriministeri sanoi äskettäin, että korkeakoulumaailma ei itse saa aikaan tarpeeksi tehostamista ja keskittämistä. Meillä on 272 opetus- ja tutkimusyksikköä. Luulisi, että karsimalla päällekkäisyyksiä ja suurentamalla yksikkökokoja vaivaiset kaksi prosenttia säästyisi helposti."

Aamulehden mukaan suomalainen koulu on tuudittautunut hyvyyteensä.

"Yhteiskunta muuttuu kiihtyvällä tahdilla, ja peruskoululla on vaikeuksia pysyä perässä. Nyt koulujaan käyvät eivät pärjää työelämässä ennen digitalisaatiobuumia laadituin opein."

"Hallitusohjelma sisältää paljon hyvältä kuulostavia kirjauksia koulutuksesta. Peruskouluun tahdotaan digitalisaatiota, parempaa viihtyisyyttä ja oppimistapojen uudistusta. Hienoja asioita jokainen. Lähes kaikki kirjaukset ovat kuitenkin ympäripyöreitä. Epämääräinen puhe parantamisesta jättää liikaa tilaa jahkailulle."

"Koulujärjestelmän mylläämiseen panostaminen on erittäin tuottoisa teko, mutta valitettavasti sen hedelmiä aletaan poimia aikaisintaan vuosikymmenen päästä."

Karjalainen on huolissaan epäselvän autoverouudistuksen vaikutuksista autokauppaan.

"Autojen verotuksen keventämisen päädyttyä autoalan toiveiden mukaisesti hallitusohjelmaan saakka kävi niin kuin moni ehti jo pelätä. Kun lupaus on annettu mutta päätöksiä ei ole tehty, ovat potentiaaliset autonvaihtajat ottaneet autonvaihtoaikeisiinsa aikalisän."

"Hallituksen on pystyttävä pikaisesti kertomaan, miten veroa alennetaan. Myös autokauppa voi tehdä itse jotain. Se jotain, mitä asiakas odottaa, on veroale-ennakko hintoihin. Tämä kutistaisi katteita entisestään mutta pitäisi kuitenkin pyörät pyörimässä."

Länsi-Savon mukaan myös veneiden verollepano on toistaiseksi aiheuttanut lähinnä epävarmuutta.

"Kiinnostavaa on, miten vero jakautuu veneiden kesken. Jos vero on tasavero, miljoonan hintaisen cruiserin ostaja maksaa saman veron kuin pappa, joka ajelee verkoille 20 hevosvoiman perämoottorilla."

"Kohtuullinen maksu, muutama kymppi tai satanen vuodessa, ei vaikuta venekauppaan, mutta on selvää, että kauppa pelkää kaikkea, mikä saattaa rajoittaa ostokäyttäytymistä. Veneilijä on valmis maksamaan harrastuksestaan, mutta kyse on myös periaatteellisesta veropoliittisesta näkökulmasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat