Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö reagoi nopeasti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ansaitsee kehut nopeasta reagointikyvystään, kun hän puuttui isännöimissään Kultaranta-keskusteluissa maanantaina venäläisen Aleksei Kudrinin ehdotukseen sotilasliitto Naton laajenemisen pysäyttämisestä.

Tapahtumaan alustajaksi kutsuttu Venäjän entinen finanssiministeri Kudrin sanoi puheessaan Venäjän tarvitsevan takuut, ettei Nato laajene Venäjään rajoittuville alueille. Kudrin liitti tämän Ukrainan tilanteeseen ja sen laukaisemiseen.

Niinistö kysyi kommenttiin tarkennusta puheiden päätteeksi. Niinistön kysymys oli muotoiltu pehmeästi, mutta olennaista olikin sen esittäminen.

Epävirallisestikin heitettyihin koepalloihin reagoiminen on keskeinen osa ulkopolitiikan hoitoa. Ulkopolitiikalla on karkeasti sanottuna yksi tehtävä: yrittää laajentaa Suomen poliittista toimintatilaa maailmassa tai ainakin pitää tila ennallaan. Siksi usein pilkatusta Nato-optiosta on hyvä pitää kiinni. Erityisen tärkeää reagointi oli juuri maanantaina. Tiistaina Niinistön on määrä tavata Moskovassa Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Pehmeästi puhunut Kudrin on Venäjän talouspolitiikan arvostelija, mutta Niinistö ei olisi voinut kutsua Naantaliin ketään oikeaa oppositiopoliitikkoa. Niinpä Kudrinilta saatiin kuulla virallinen linja, vaikka Kudrin puhuikin yksityisajattelustaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat