Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina saa taustatukea

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kiina ponnistelee nostaakseen maan talouden kaikin tavoin samalle arvostustasolle, jolla läntiset taloudet ovat.

Yksi iso askel häämöttää ensi vuoden lopulla. EU-komission lakiasiantuntijat päätyivät viime viikolla siihen, että komission mukaan Kiinalle voidaan myöntää markkinatalouden status runsaan vuoden sisällä.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että kiinalaisen tuonnin rajoittaminen tuontimuureilla ja polkumyyntitulleilla kävisi entistä hankalammaksi.

Kiina työntää myös valuuttaansa valokeilaan. Kiinan keskuspankki pehmittää Kansainvälistä valuuttarahastoa (IMF) hyväksymään yuanin reservivaluutaksi dollarin, euron, jenin ja punnan rinnalle. Maailman keskuspankit pitävät reserveissään kultaa, velkapapereita ja valuuttaa.

Valuuttaratkaisu olisi myös valtapolitiikkaa – ja muillekin kuin Kiinalle.

Venäjän valtiollisia intressejä myötäilevä Sputnik-uutistoimisto luonnehtii kankeakieliseen tyyliinsä, että jos Kiina onnistuu, ratkaisu "voi lopullisesti lopettaa IMF:n toiminnan ja lähentäisi USA:n taloudellisen herruuden päättymistä".

Logiikassa on se ongelma, että jos Yhdysvallat ajattelee samoin, se voi yksinkin estää ratkaisun Kansainvälisessä valuuttarahastossa. Ja maa suhtautuu Kiinan toiveisiin kriittisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat