Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helen keksi kolmannen tien

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupungin energiayhtiön Helenin hallitus yllätti keskiviikkona monet päättämällä esittää kaupungille, että energiantuotantoa hajautetaan nykyisestä. Tämä tarkoittaisi muun muassa maalämmön, aurinkoenergian ja muun uusiutuvan energian käytön lisäämistä. Salmisaareen rakennettaisiin pellettivoimalaitos ja Vuosaaren voimala-alueelle biolämpölaitos.

Päävaihtoehtoina oli pitkään pidetty kahta, kalliimpaa ratkaisua: Vuosaareen suunnitellun monipolttovoimalan hinta olisi ollut ainakin miljardi euroa, kun taas Hanasaaren ja Salmisaaren voimaloiden modernisointi olisi maksanut noin puoli miljardia. Helenin esitys on näitä edullisempi, noin 360 miljoonaa euroa.

Yksikään vaihtoehto ei tosin ole kaupungille taloudellisesti kannattava. Kivihiileen, venäläiseen maakaasuun ja ydinvoimaan perustuva energiantuotanto on taannut vakaan tulovirran. Helsinki on kuitenkin sitoutunut vähentämään Helenin kasvihuonepäästöjä, mikä edellyttää kivihiilen käytön vähentämistä.

Asiasta päättää valtuusto syksyllä.

Esitetyssä vaihtoehdossa on paljon hyvää. Ympäristövaikutusten lisäksi se vapauttaa keskeisellä paikalla sijaitsevan Hanasaaren asuntorakentamiselle ja vie tiukoilla olevalta kaupungilta vähemmän rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat