Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaaraan saatava selvyys kesän aikana

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat pohtii, että Talvivaaran tilanteesta tiedetään enemmän kuin halutaan julkisesti sanoa.

"Työ- ja elinkeinoministeriö tietää Audleyn rahoitustilanteesta epäilemättä enemmän kuin voi kertoa. Valtion reilu lisäpanostus on tarkoitettu vakuuttamaan sijoittajia, että mukaan kannattaa lähteä. Onko pääomasijoittajalle välipuheita ehdollisista sijoittajista, selvinnee lähiviikkoina."

"Valtio ottaa vastuulleen entistä isomman taakan Talvivaaran tulevaisuudesta. Taakka painaa. Vuosikymmenten hankkeesta uhkaa pahimmillaan jäädä jäljelle vain ympäristöongelma ja nippu arvottomaksi muuttuneita osakkeita.

"Ministeriöllä on takataskussaan myös varasuunnitelma: kaivostoiminnan hallittu alasajo. Seitsemän vuoden projekti maksaisi valtiolle noin 300 miljoonaa euroa. Se olisi veronmaksajien ja työllisyyden kannalta kallein ja huonoin vaihtoehto."

Kainuun Sanomien mukaan nyt on lopullisen analyysin aika.

"Voiko Talvivaaran kaivoksen toiminnan saada kannattavalle pohjalle? Tähän kysymykseen elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) haluaa vastauksen kesän kuluessa."

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk) suosimat prosessikaaviot ovat nyt käytössä myös Talvivaaran tapauksen havainnollistamisessa. Rehnin kaaviossa kesän lopussa on punainen piste, jossa päätetään, jatkuuko kaivostoiminta vai aloitetaanko alasajo."

"Jos kaivoksen toiminta on saatavissa kannattavalle pohjalle, valtion on järkevää pääomittaa toimintaa. Sijoittajien jahkailuun toiminnan ei soisi kaatuvan."

Kalevan mielestä hallitus yrittää pelastaa Talvivaarasta sen mitä pelastettavissa on. Talvivaaran vaihtoehdot ovat vähissä, Kaleva arvioi.

"Valtion lisäksi Talvivaara tarvitsee uskottavia omistajia tämän kesän aikana, jotta liiketoiminta lähtisi liikkeelle. Uusilla omistajilla on sitten aikaa enintään pari vuotta panna Talvivaara kuntoon."

"Talvivaarassa pitää joka tapauksessa päästä louhimaan pikaisesti. Kaivoksen perustaja Pekka Perä kuvasi Ylen haastattelussa aikataulua tiukaksi, mutta hänen mielestään se mahdollistaa kaivoksen uudelleen ylösajon."

"Talvivaaran alasajo on viimeinen vaihtoehto, koska silloin kaikki kaatuisi täysin veronmaksajien syliin. Kaivoksen lopettaminen arvioidaan vuosikausien, jopa seitsemän vuoden urakaksi, jossa palaisi elinkeinoministeriön laskelmien mukaan valtion rahaa vähintään 300 miljoonaa euroa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat