Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autoverosta saatiin selvyys

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina autoveron keventämisen mallista. Veroale toteutetaan neljässä vaiheessa: jokaisessa niistä veroa kevennetään yhtä paljon.

Kun veroale on voimassa kokonaan, autoveron tuoton arvioidaan pienenevän 200 miljoonaa euroa vuodessa verrattuna nykytasoon. Autoveron tuotto on ollut vajaat miljardi euroa vuodessa.

Vero kevenee päästöjen mukaan: mitä pienemmät hiilidioksidipäästöt, sitä suurempi osuus verosta poistuu.

Autoveron alentaminen on mainittu hallitusohjelmassa. Kaikki kolme hallituspuoluetta olivat alennuksen kannalla jo ennen vaaleja. Tiukin linja oli perussuomalaisilla, jotka halusivat vähintäänkin puolittaa veron.

Autoveron kevennyksestä toivotaan piristysruisketta autokauppaan, joka on muun talouden mukana junnannut taantumassa vuodesta 2009 alkaen. Suomen autokanta on Euroopan vanhimpia.

Ainakin autoala otti aleuutisen ilahtuneena vastaan. Kauppa on hyytynyt entisestään, kun auton vaihtoa miettivät ovat jääneet odottamaan tietoa veroalen suuruudesta ja aikataulusta.

Autokannan uudistamiseen tähtää niin ikään romutuspalkkiokokeilu, joka tulee voimaan ensi viikolla ja on voimassa loppuvuoden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat