Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opposition henkinen johtajuus on menossa vihreille

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen kommentoi vihreiden kannatuksen lisääntymistä. "Vihreät hengittää toiseksi suurimpana oppositiopuolueena Sdp:n niskaan. Puoluejohtaja Ville Niinistö ei peittele intoaan."

"Kannatusmittauksen mukaan joka kymmenes äänestäjä on vihreä. Henkinen johtajuus on asettumassa oppositiossa sukkelasanaiselle Ville Niinistölle, vaikka opposition suurin puolue on Sdp ja ykkösjohtaja puolueen puheenjohtaja Antti Rinne."

"Vihreiden kannatus voi olla outo juttu laajoilla alueilla Suomessa."

"Pohjalaismaakunnissa monet voivat todeta elävänsä kuplassa, jossa ei tunneta yhtään vihreää."

Etelä-Suomen Sanomat puolestaan pohtii Sdp:n tulevaisuutta.

"Tietysti demareillakin on vielä aikaa kehityksen suunnan muuttamiseen. Keskustankin suosio käväisi viime kaudella matalimmillaan 13 prosentissa ennen kuin uusi puheenjohtaja Juha Sipilä käänsi sen räjähtävään nousuun."

"Sdp:n on kuitenkin turha kuvitella, että historia toistaa automaattisesti itseään. Puolueen kannalta huolestuttavaa on, että kansalaiset vaikuttavat ymmärtävän hallituksen ajamien rakenteellisten uudistusten tarpeen paremmin kuin monet poliitikot. Tuorein osoitus oli Helsingin Sanomien maanantaina julkistama kysely, jonka mukaan jopa neljä viidestä hyväksyy hallituksen kaavailemat ja vasemmiston tiukasti vastustamat rajoitukset päivähoito-oikeuteen."

"Demarit ovat pulassa, jos kansa suhtautuu jatkossakin hallituksen näkemyksiin yhtä suopeasti."

Hämeen Sanomat pitää Venäjän-pakotteiden aiheuttamien menetysten korvauksia lähinnä symbolisina.

"Sadat suomalaiset meijerityöntekijät on irtisanottu, koska maitotaloustuotteiden vienti Venäjälle ei vedä, kotimaan kulutus ei kasva eikä vaihtoehtoisia vientimarkkinoita ole löydetty."

"Pakotteet ovat heikentäneet Venäjän kansantaloutta, mutta ei niin paljon, että niiden alkuperäiset tavoitteet olisivat edenneet. Ulkomaisten elintarvikkeiden tuontikiellon seurauksena Venäjä on kehittänyt omaa tuotantoaan ja jalostustaan. Kun investoinnit tehdään vahvistamaan kansallista elintarviketuotantoa pitkäjänteisesti, saattaa käydä niin, ettei elintarvikkeiden itävienti enää palaudu entiselleen, vaikka pakotteet ja vastapakotteet joskus päättyisivätkin."

"EU-maiden rintama on pitänyt hyvin, eikä yksikään jäsenmaa ole livennyt siitä, vaikka sellainen olisi kansallisen edun mukaista. Siksi niille maille, joiden menetykset ovat suurimmat, pitäisi löytyä solidaarisuuden hengessä riittävät korvaukset menetyksistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat