Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arjen epäsopuisuus saapui hallitukseen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hufvudstadsbladet kommentoi hallituksen perussuomalaisten ministerien Timo Soinin, Jussi Niinistön ja Jari Lindströmin toimia siirtolaiskysymyksen hoidossa. Ministerit jättivät keskiviikkona eriävän mielipiteen hallituksen EU-ministerivaliokunnan linjaukseen, joka koskee turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja EU-maiden välillä.

"Päätös osoittaa, että arkipäivä on saavuttanut hallituksen. Perussuomalaisten linja pakolaiskysymyksessä poikkeaa selvästi keskustan ja kokoomuksen linjoista. Se ei ole yllätys."

"Hallitusneuvotteluissa Timo Soini vakuutti useita kertoja, että kun jostain on sovittu, myös perussuomalaiset seisovat sopimuksen takana."

"Hallitusvastuu johtaa siihen, että hallituspuolueiden täytyy joskus tehdä päätöksiä, joita heidän kannattajansa eivät tue – elleivät puolueet halua erota hallituksesta."

"EU:n odotetaan päättävän taakanjaosta aikaisintaan heinäkuun lopussa – jos periaatteesta päästään yksimielisyyteen, mikä on hyvin epävarmaa. Ainoa, mitä perussuomalaiset saavuttivat asettuessaan poikkiteloin, oli hallituksen sisäisten säröjen paljastaminen."

Turun Sanomat neuvoo Suomea pysyttelemään vastuunkantoa korostavalla linjalla EU:n huippukokouksessa, jossa käsitellään Välimeren maista tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottamista ja siirtämistä EU-maiden välillä.

"Se, että Suomi on vähentämässä kiintiöpakolaisten määrää uusien turvapaikanhakijoiden kustannuksella, antaa kansainvälisestä vastuunkannosta rosoisen kuvan."

"Sekin on hyvä muistaa, että turvapaikanhakijoiden vuolas virta ei ole syy vaan seuraus."

"Jotta salakuljetus kävisi kannattamattomaksi ja Eurooppaan tulijoiden määrä romahtaisi, Syyrian sisällissotaan ja Eritrean vainoihin on löydettävä ratkaisu. Samoin Välimerellä olevalle elintasokuilulle."

Etelä-Saimaa toteaa, että normien, erilaisten lupamenettelyjen ja lausuntopyyntöjen vähentämiseen on tarvetta.

"Monesti hyvin pienet ja yksinkertaisetkin hankkeet törmäävät lupa- ja säädösviidakkoon, josta selviytyminen vie tuhottomasti aikaa ja aiheuttaa valtavasti kustannuksia. Lopputuloksena on usein, ettei hanke toteudu."

"Purkuinnostuksessa pitää muistaa, että normeilla ja luvilla on myös tarkoitus suojella ja turvata."

"Valvonnan vähentämisestä ei saa seurata kansalaisten oikeusturvan kaventumista, harmaan talouden paisumista tai ympäristöhaittojen lisääntymistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat