Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harvinainen oikeustapaus

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin käräjäoikeus ryhtyy pian käsittelemään Vantaan entistä kaupunginjohtajaa Jukka Peltomäkeä (sd) vastaan nostettuja syytteitä lahjonnan vastaanottamisesta. Lahjuksen antamisesta joutuu vastaamaan Leila Tuominen, jonka suunnittelutoimisto sai runsaasti töitä Peltomäen ollessa apulaiskaupunginjohtajana.

Vantaalla oli tapana, että rakennusprojektien alkaessa kaupunki vaati rakennusliikkeitä palkkaamaan kaavasuunnittelijaksi arkkitehtitoimiston. Peltomäki esitteli yhdeksän hanketta, joissa Tuominen oli kaavasuunnittelijana. Peltomäki pystyi myös nopeuttamaan kaavahankkeita.

Oikeuslaitos on harvoin käsitellyt kaavoitukseen ja maankäyttöön liittyviä syytteitä. Edellinen tapaus lienee 1990-luvun alusta Kuusamosta.

Siellä kunnanjohtaja ja nimismies junailivat yhtiön osakkaina maakauppoja Rukalla. Kaavoitusjohtaja vaikutti rakennuskaavaan ja rakennusoikeuksien määräämiseen asunto-osakeyhtiön hyväksi.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi kaikki kolme pantavaksi pois viralta. Oikeus olisi passittanut miehet myös vankilaan 4–13 kuukaudeksi, mutta korkein oikeus (KKO) katsoi, että ehdollinen vankeusrangaistus riittää. KKO perusteli päätöstään sillä, että viraltapano oli kaikille kolmelle riittävä lisärangaistus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat