Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rinne teki sen, mikä oli tarpeen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne luovutti paikkansa Suomen Pankin pankkivaltuustossa Jutta Urpilaiselle. Urpilainen pääsi takaisin haluamaansa tehtävään.

Rinne selitti päätöstä muun muassa sillä, että hänen aikansa on puheenjohtajan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsenen tehtävien vuoksi kortilla. Perustelu tuntuu väkisinkin keksityltä.

Rinne halusi kertomansa mukaan myös tasoittaa pankkivaltuuston sukupuolijakaumaa. Nyt yhdeksän valtuutetun joukossa istuu kaksi demarinaista: Urpilainen ja Pia Viitanen. Se oli jo hieman parempi peruste, mutta ei vielä riittävä.

Todellinen syy on se, että Urpilaisen syrjäyttäminen pankkivaltuustossa herätti pahaa mieltä Sdp:ssä ja kummastusta julkisuudessa.

Ulospäin tilanne näytti Sdp:n kannalta pahalta: täpärästi puheenjohtajavaalin voittanut Rinne näytti simputtavan hävinnyttä vastaehdokastaan. Ensin hän ei antanut Urpilaisen asettua ehdolle eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi eikä sitten päästänyt tätä siihen luottamustehtävään, johon Urpilainen halusi.

Vaikutti siltä, että puheenjohtajavaalista jääneet haavat eivät parane millään. Kirvelevän vaalitappion jälkeen Sdp ei enää kaivannut sisäistä repivää riitaa.

Vaikka tilanne on Urpilaisen kannalta nyt korjattu, episodi jää muistiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat