Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaalilahjoitukset verovähennyskelpoisiksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan kansanedustajien ja varaedustajien vaalirahailmoituksissa ei ollut yllätyksiä.

"Julkiset vaalirahailmoitukset ovat karsineet rahoituksen ympäriltä ongelmalliset epäilykset sidonnaisuuksista. Tilalle on tullut toinen ongelma. Poliitikon on vaikea saada rahoitusta, vaikka rahoituksen saaminen pitäisi nähdä demokratiassa hyväksi asiaksi."

"Vaalilahjoitukset olisikin syytä säätää verovähennyskelpoisiksi ja innostaa ihmisiä sekä yrityksiä vaalirahoitukseen."

"Suomessa on ollut vallalla vaalirahoitusta kohtaan kielteinen, jopa aggressiivinen mielipideilmapiiri. Vaaliraha on leimautunut likaiseksi tai moitittavaksi. Näin ei ole. Vaaliraha on osa demokratiaa."

Kaleva kirjoittaa, että kesti vain kuukauden ennen kuin pääministeri Juha Sipilän (kesk) johtamaan hallitustrioon tuli ensimmäinen kuhmu.

"Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti keskustan ja kokoomuksen voimin, että Suomi on valmis osallistumaan turvapaikanhakijoiden taakanjakoon."

"Valiokunnan perussuomalaiset ministerit vastustivat hallituskumppaneiden linjausta. Se ei ole sinänsä yllätys. Mukautuminen olisi ollut takinkäännös. Ei voi olla kuitenkaan niin, että puolue voisi pullikoida vastaan jatkossa tämän tästä. Se ei sovi pelisääntöihin."

"Hallituksen enemmistön kanta selkeyttää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, josta on ollut hallitusohjelman takia paljon epäselvyyttä. Signaali on tärkeä Suomen EU-politiikan uskottavuuden kannalta. Suomi ei voi olla kantamatta omaa vastuutaan kriisimaista Eurooppaan tulvivista ihmisvirroista."

Salon Seudun Sanomat kirjoittaa, että Tapanilan raiskaustapaus synnytti keskustelun tuomioiden oikeellisuudesta.

"Oikeuskäytännön ja kansalaisten oikeustajun välillä on tässä ja monissa muissakin tapauksissa kuilua."

"Tämä keskustelu ei ihan äkkiä kuivu kokoon. Sen varmistaa hallitusohjelman kirjaus varmistaa, 'että rikoksista annettavat rangaistukset ovat oikeudenmukaisessa suhteessa teon moitittavuuteen'. Ohjelmassa puhutaan myös ehdollisen vankeustuomion tehostamismahdollisuuksista lyhyellä ehdottomalla vankeudella. Tapanilan raiskaustapaus vauhdittaa asian tuomista uuteen punnintaan."

"Avainasemassa ovat poliitikot. Jos käytäntöä halutaan muuttaa, se voi tapahtua rangaistusasteikkoja muuttamalla. Nytkin annetut tuomiot ovat lain mukaisia. Käytäntö vain on mennyt siihen, että ainakin raiskausjutuissa tuomioita on annettu asteikon alapäästä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat