Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisiylijohtaja on paljon vartija

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Poliisiylijohtaja vaihtuu elokuussa, kun torstaina tehtävään nimitetty Seppo Kolehmainen ottaa eläkkeelle jäävän Mikko Paateron paikan. Vahdinvaihto tulee hyvään aikaan.

Poliisin julkista kuvaa ovat tahrineet etenkin Helsingin huumepoliisiin toimintaan ja puutteelliseen valvontaan liittyvät epäselvyydet, joista yksikön entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynti muistuttaa kipeästi. Myös Ulvilan murhatutkinnan virheet, epäiltyjen rekisterin asiattomat lisäykset, rekisteriurkinnat ja Karhu-ryhmän lahjusepäily ovat heikentäneet luottamusta poliisiin.

Koska poliisin hierarkkisessa organisaatiossa vastuu kuuluu ylimmälle huipulle – kulloisenkin sisäministerin vastuuta unohtamatta –, Kolehmainen pääsee aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä, vaikka hän tulee tehtävään Poliisihallituksen kakkosmiehen paikalta.

Suurta yleisöä varmasti miellyttävät Kolehmaisen puheet varkauksien ja muiden massarikosten selvitysprosentin kasvattamisesta (HS 26. 6.). Hallitusohjelma painottaa sisäistä turvallisuutta, mikä antaa poliisin määrärahoille suojaa säästöpaineissa.

Etsikkoaika kannattaa hyödyntää: poliisin sisäistä valvontaa pitää tehostaa ja toiminnan painopisteitä selventää. Olisi koko yhteiskunnalle suuri vahinko, jos luottamus poliisiin heikkenisi pysyvästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat