Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka katuu ja millä ehdoin?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valtiovarainministeriössä on valmisteltu lakiluonnosta väliaikaiseksi armahduslaiksi, jolla yritetään saada verottajan ulottumattomiin kätkettyä varallisuutta viranomaisten tietoon (HS 26. 6.).

Varoja kätkeneet voisivat välttyä rikosoikeudelliselta vastuulta, jos he palauttaisivat piilotettuja rahoja kotimaahan ensi vuoden kuluessa. Luonnoksessa kaavaillaan, että yli 100 000 euron suuruisista piilotetuista varoista määrättävä lisäveroprosentti olisi hieman pienempi kuin nykyisin. Myös perintö- ja lahjaveron välttämiseksi kätketylle varallisuudelle määrättävä lisäveroprosentti olisi usein pienempi kuin nykyisin.

Verokeinottelijoiden saattaminen tunnollisiksi veronmaksajiksi on hyvä tavoite, ja katumiseen on hyvä luoda kannusteita. Eri tapoja arvioitaessa on punnittava sekä odotettavissa olevaa tuottoa että keinojen hyväksyttävyyttä yleisen oikeustajun ja yhteiskuntamoraalin kannalta.

Rikosoikeudellisten seuraamusten välttäminen on – tai sen pitäisi olla – merkittävä kannustin. Kätketyn varallisuuden mukaan porrastuvaa lisäverojen huojennusta olisi helpompi perustella, jos sen ennakoitaisiin tuovan paljon lisää verotuloja. Kun arvio armahduslain tuotosta ylipäänsä on melko vaatimaton, 1–10 miljoonaa euroa, lisäveroprosenttien muuntelu voi vaikuttaa tehottomalta keinolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat