Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka pelaa suurin panoksin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat: "Kreikkaa pidetään poliittisen demokratian alkukotina. Siksi pääministeri Alexis Tsiprasin päätös viedä kansainvälisen lainaohjelman ehdot kansanäänestykseen saattaa retorisella tasolla tuntua oikealta ratkaisulta. Tosiasiassa pääministeri kuitenkin pelaa uhkapeliä, jossa panoksena on tavallisten kreikkalaisten hyvinvointi."

"Mistä kreikkalaiset oikeastaan äänestävät, jos kansanäänestys lopulta edes järjestetään? Mitään lainaohjelmaa ei enää ole olemassakaan."

"Ilmeisesti Tsipras yhä uskoo, että muut euromaat, Euroopan keskuspankki EKP ja Kansainvälinen valuuttarahasto kiltisti palaavat neuvottelupöytään."

"Muut euromaat ovat tyystin kyllästyneet Kreikan hallituksen ajanpeluuseen."

"Kreikkalaiset eivät itsekään luota hallituksensa uhkapeliin. Lauantaina ja sunnuntaina tavalliset kreikkalaiset vetivät eurojaan pois pankeista. Asialla olivat pieni- ja keskituloiset kreikkalaiset. Heidän rikkaammat maanmiehensä ovat jo toimineet aikaisemmin."

"Pääministeri Tsipras ja hänen Syriza-puolueensa nousivat valtaan lupaamalla, että kansainvälisten lainoittajien vaatimat valtion menojen leikkaukset lopetettaisiin ja kreikkalaisten vyönkiristys päättyisi. Lupaukset eivät toteudu, vaikka kaikki kreikkalaiset eivät sitä vieläkään ymmärrä."

Ilkka: "Kreikan parlamentti hyväksyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pääministeri Alexis Tsiprasin ehdotuksen lainaehtojen kansanäänestyksestä. Hän on kannustanut äänestäjiä ei-äänten voittoon tulevana sunnuntaina."

"Tsiprasin mukaan kansalta kuultu ei parantaisi maan neuvotteluasemia lainasovun ehdoista. Tämä näyttää oudolta, koska lainoittajat ovat jo keskeyttäneet neuvottelut tukiohjelmasta. Jatkaminen vaatisi kyllä-ääniä."

"Äänestystuloksesta riippuu Tsiprasin jatko. Ei-äänillä hän voi jatkaa, mutta maan ero eurosta on todennäköinen. Kyllä-äänet aiheuttaisivat hallituksen hajoamisen ja uudet parlamenttivaalit."

Ilta-Sanomat: "Kreikka ei pysty maksamaan erääntyvää 1,5 miljardin euron lainaa kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle. Myös palkka- ja eläkerahat uhkaavat pian loppua yhteiskunnalta."

"Kysymys kuuluu, pitäisikö maalle luoda uusi, euroon verrattuna väistämättä heikko raha. Sitä Kreikassa toivoo vain pieni vähemmistö."

"Kreikan asukaslukuun nähden suuri järjestyskoneisto ei tee työtään aatteellisista syistä vaan palkkaa vastaan. Se pitäisi pitää hallitukselle uskollisena levottomuuksien varalta. Tosin hallitus vaihtuu, jos Tsiprasin uhkapeli tuottaa sisäpoliittisen mahalaskun. Taloudellisen mahalaskun se on jo tuottanut."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat