Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turhat kisat Bakussa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Historian ensimmäiset Euroopan kisat päättyivät sunnuntaina Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa. Etelä-Kaukasian entinen neuvostotasavalta järjesti ne isolla rahalla ja loisteliaissa puittessa. Kisojen motiivit olivat kuitenkin kaikkea muuta kuin urheilulliset.

Euroopan olympialaisiksikin kutsutut kisat olivat menestys itsevaltaiselle presidentille Ilham Alijeville, jonka asemaa ne pönkittivät. Baku piti kisansa Euroopan olympiakomiteoiden mandaatilla ja Kansainvälisen olympiakomitean suostumuksella.

Suurin osa maista osallistui kisoihin kakkostason ja nuorten joukkueilla. Hyvä kysymys on, miksi Eurooppa tarvitsee omia olympialaisiaan, kun nuorille ja opiskelijoille on jo omat vastaavat kisansa. Euroopan kisojen konsepti on vielä muotoutumassa, mutta turhien kisojen järjestäminen vain lisää urheilutulvan ähkyä. Euroopassa on jo nyt paljon tasokkaita tapahtumia. Kisojen myöntäminen Azerbaidžanin tapaisille maille herättää myös kysymyksen, ovatko urheilujohtajat ajan tasalla.

Suomessa kisoihin lähtöä perusteltiin muun muassa sillä, että Bakussa jaetaan joissain lajeissa, kuten judossa ja painissa, paikkoja ensi vuoden kesäolympialaisiin Rioon. Odotettuja olympiapaikkoja ei tullut Suomeen kuitenkaan yhtään.

Korjaus 1.7.2015 kello 16.49: Poistettu tieto siitä, että Bakussa olisi jaettu painin ja judon olympiapaikkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat