Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luottamus euron palomuureihin säilyi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat: "Euroalueen talouden asiantuntijat arvioivat maanantaina melko yleisesti, että markkinat avautuivat Kreikan tilanteen kärjistymisen jäljiltä sittenkin varsin maltillisesti."

"Vaikuttaa siltä, että sijoittajien luottamus niin sanottuihin euron palomuureihin kesti ainakin Kreikan kriisin lauantaisen kärjistymisen. Eurojärjestelmä on nykyään paljon valmiimpi kohtaamaan vaikeuksia kuin se oli Yhdysvalloista 2008 vyöryneen finanssikriisin aikaan."

Etelä-Suomen Sanomat: "Ajan myötä Kreikan kriisi voi pahimman tapahtuessa lietsoa epävarmuutta euroalueen hentoon talouskasvuun, mikä vesittäisi toiveet omankin vientimme elpymisestä. Siihen on kuitenkin vielä pitkä matka. Monet EU-johtajat korostivat jo maanantaina, että neuvotteluyhteys on yhä auki."

Keskisuomalainen: "Todennäköisesti Kreikka ajautuu tavalla tai toisella ulos eurosta. Oma valuutta mahdollistaisi maalle rahan arvon devalvoitumisen ja kilpailukyvyn hitaan palautumisen. Todellisuudessa oma valuutta olisi kansalaisten nopea ja tehokas köyhdyttämisoperaatio. Nyt kreikkalaisten euromääräiset palkat ovat liian suuria maan talouden suorituskykyyn verrattuna ja lisäksi maan verotus on liian lievää."

Kaleva: "Kansanäänestyksellä pääministeri Alexis Tsipras ja valtiovarainministeri Giánis Varoufakis pakoilevat vastuutaan päättäjinä. Kaksikko istuu tuleen muiden housuilla. Kreikan kansa joutuu maksajaksi, jotta Syriza-puolue pystyy pitämään rivinsä kasassa."

Karjalainen: "Euromaiden mitta täyttyi Tsiprasin kansanäänestysilmoitukseen, koska Tsipras samalla kehotti äänestämään velkojien ehtoja vastaan."

"Sitovalla kansanäänestyksellä ei voida missään maassa päättää monimutkaisista kansantalouteen liittyvistä kysymyksistä, vaikka ne voimakkaasti kansalaisten arkeen heijastuvatkin."

"Tsiprasin päätöksestä kärsii jälleen kaikkein eniten Kreikan kansa maan pankkien sulkeuduttua koko viikoksi. Viimeistäänkin nyt kreikkalaiset on lietsottu kriisitunnelmiin."

Kouvolan Sanomat: "Kreikan kriisin kärjistymisen taustalla on Syrizan taipumattomuus. Kreikan talous – toisin kuin esimerkiksi Suomen – oli jo tasapainossa. Käyttötalouden menot ilman korkokuluja vastasivat tuloja."

"Syrizalla ei kuitenkaan ollut malttia jatkaa tällä linjalla vaan se on halunnut velanhoitoonsa helpotuksia enemmän kuin velkojat ovat halunneet niitä antaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat