Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fennovoiman omistusjärjestelyt eivät vakuuta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Saimaa: "Ydinvoiman ollessa kyseessä kaikki pitää tehdä täsmällisesti ja luotettavasti, mutta Fennovoiman omistusjärjestelyt eivät täysin vakuuta."

"Yhtiö jätti rakennuslupahakemuksensa vain puolitoista tuntia ennen määräaikaa. Se on toki määräajan puitteissa, mutta kun uudeksi omistajaksi paljastui useimmille varsin tuntematon energiayhtiö, josta elinkeinoministeri Olli Rehnkin (kesk) kertoi kuulleensa ensimmäisen kerran vasta toissapäivänä, niin esiin nousee väistämättä ajatus, että järjestely on saatu kasaan aivan viime tingassa."

"Rehn kertoi työ- ja elinkeinoministeriön nyt varmistavan, että 60 prosentin omistajaehto on oikeasti täyttynyt."

"Toivottavasti ministeriö tutkii kroatialaisfirman muutkin taustat. Tiedotustilaisuudessa Rehn kertoi yhtiön olevan mukana uusiutuvan energian tuotannossa ja käyneen sähkökauppaa."

"Suuren ydinvoimayhtiön yhdeksän prosentin omistajaksi tuleminen on iso harppaus kroatialaisfirmalle. Ellei sitten yhtiö toimi jonkin toisen, suuremman tahon bulvaanina, mitä on ehditty jo arvailla."

Ilkka: "Fennovoiman laitetoimittajaksi on aiemmin valittu venäläinen Rosatom, joka omistaa hankkeesta kolmanneksen. Sille ja venäläisille on tärkeää, että hanke etenee ja tulee näyttöjä, että maailmalla luotetaan venäläiseen ydinvoimaan."

"Presidentti Sauli Niinistö sai maistaa tätä sävyä pari viikkoa sitten, kun Venäjä Moskovan-vierailun aattona tarjosi yhteistyötä Loviisan ydinvoimalan kolmosreaktorin rakentamiseksi. Ainakin se on selvää, ettei pelkkä kaupankäynti ole venäläisille tässä asiassa ykkösenä."

Kaleva: "Työ- ja elinkeinoministeriö tekee hankkeen tulevaisuuden kannalta oikein, kun se käyttää ensitöikseen aikaa selvittääkseen yhtiön omistuksen ja vakavaraisuuden. Kotimaisuusasteen tarkka varmistaminen ei jätä sijaa jälkipuheille."

Iltalehti: "Hanketta on perusteltu huoltovarmuuden ja tuhansien työpaikkojen lisäksi ennakoitavalla sähkön hinnalla."

"Olli Rehnille nämä perusteet eivät riittäneet 28. 9. 2014, jolloin hän kutsui Fennovoiman hanketta energia- ja teollisuuspoliittiseksi pohjakosketukseksi. Rujo investointi syrjäyttäisi vuosikausiksi investoinnit uusiutuvaan vihreään energiaan."

"Luotettava Fortum on ollut taikasauva, joka on saanut ministerin kääntämään Fennovoima-takkia. Rehnin alkuperäinen huoli Suomesta epäonnistuneiden ydinvoimahankkeiden ulkomuseona olisi silti syytä ottaa vakavasti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat