Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä testasi pakotelinjaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomi isännöi ensi sunnuntaista alkaen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen 40-vuotisjuhlaistuntoa. Vaikka Suomi tarjoaa vain paikan, vieraanvaraisuudelle on tullut poliittista hintaa. Venäjä nimittäin ilmoitti, että sen valtuuskuntaan kuuluisi poliitikkoja EU:n pakotelistalta. Yksi heistä oli duuman puhemies Sergei Naryškin.

Suomi joutui kiusalliseen tilanteeseen. Oli selvitettävä, pitäisikö venäläisille myöntää poikkeuslupa maahantuloon. Juridiikka oli ajatusta vastaan, diplomatia sen puolesta. Etyj on yhteistyöfoorumi ja Venäjä sen jäsen. Sitä paitsi osallistuminen ei olisi ollut pakotelinjan vastaista, mikäli istunto olisi järjestetty Wienissä.

Ratkaisua ongelmaan ei keksitty heti. Venäjän arveltiin paitsi testaavan Suomea myös reagoivan Suomen päätökseen.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta pui asiaa muutamaankin kertaan. Lopulta vastaus oli selvä – pakotelinja ei jousta. Näin siksi, että kun Suomi kysyi kaikkien EU-maiden kantaa asiaan, yksikään ei halunnut myöntyä.

Suomi varmisteli taustojaan, sillä linjana on pysyä pakotepolitiikassa keskikastissa. Suomi ei halua kuulua kaikkein tiukimpiin muttei löysimpiinkään maihin. Oli hyvä, että linja piti eikä yksi kokousisännyys vienyt Suomea harmaalle vyöhykkeelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat