Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi kiinnostaa taas USA:ssa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomi on taas amerikkalaisten kartalla. Yhdysvaltalaispoliitikot ovat nyt huomattavan kiinnostuneita Euroopasta ja myös siitä, miten Suomi näkee Euroopan turvallisuustilanteen. Yksi esimerkki tästä on Yhdysvaltain kongressin puhemiehen John Boehnerin tiistainen Suomen-vierailu.

Liettuasta saapunut Boehner tuli Suomeen omasta aloitteestaan. Matka jatkui Puolaan. Seurueeseen kuului seitsemän kongressiedustajaa, joista kuusi oli Boehnerin tapaan republikaaneja.

Boehner oli tärkeä vieras. Hän on arvoasteikossa kolmas presidentin ja varapresidentin jälkeen – ja ensimmäinen Suomessa vieraillut kongressin puhemies.

Boehner tapasi muun muassa presidentti Sauli Niinistön. Niinistö avasi vieraalle tapaamistaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Boehnerin visiittiä selittävät tietenkin jännitteiset suhteet Venäjään ja Euroopan tilanne – mutta myös se, miten tyytymättömiä republikaanit ovat demokraattipresidentti Barack Obaman ulkopolitiikkaan. Republikaanien linja olisi paljon kovempi. Kun presidentinvaalitkin lähestyvät, Euroopassa kannattaa käydä opintomatkoilla. Natoon kuulumaton Suomi erityisine Venäjän-suhteineen oli hyvä verrokki muille matkakohteille.

Suomellekin vierailu oli kiintoisa. On hyvä olla myös republikaanien kartalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat