Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yllätyslaskut jäävät historiaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tätä oli odotettu, huokaisivat monet paljon EU-maissa matkustavat tällä viikolla. Kesäkuun 15. päivästä 2017 alkaen EU:n alueella ei peritä matkapuhelinten puheluista ja datapalvelujen käytöstä erillistä verkkovierailu- eli roamingmaksua ulkomailla.

Aikaisemmin EU on määrännyt maksuille hintakaton. Käytännössä puheluiden ja tekstiviestien osuus puhelinlaskusta on mitätön. Eniten maksaa muu tiedonsiirto, kuten internetin käyttö.

Yhtenäinen hinta on tervetullut. Toivottavasti sen kääntöpuolena ei ole, että paljon matkustavat voittavat mutta kotimaan hinnat nousevat, kun operaattorit yrittävät korvata menetyksiään.

Suomessa liikenne- ja viestintäministeriön tehtävänä on minimoida mahdolliset kielteiset vaikutukset hinnoitteluun. Kuluttajan kannalta muutoksen pitäisi olla helpotus: ikäviä yllätyslaskuja ei pitäisi sen jälkeen tulla.

Datapalveluiden käyttö on jakanut EU:n maita kahteen leiriin. Toisella puolella ovat olleet maat, joihin matkustetaan paljon, ja toisella maat, joista matkustetaan paljon.

Dataa kulkee Suomessa matkapuhelinten kautta keskimäärin noin 1 700 megatavua kuukaudessa, kun EU:ssa määrä on noin 200 megatavua. Euroopan komissio antaa erikseen vielä lakialoitteen tukkuhintojen sääntelystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat