Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kelan ilmiantolomake kannustaa kyräilyyn

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Satakunnan Kansa on huolissaan Kelan aikeista selvittää mahdollisuutta julkaista internetsivuillaan lomakkeen, jonka avulla kuka tahansa voisi nimettömästi ilmoittaa epäilyksiään aiheettomasti nostetuista tuista. "Kansalaisten keskinäistä kyräilyä ja kateutta ei todellakaan ole syytä entisestään kannustaa ilman erityisen painavia perusteita."

"Verohallinnossa käytössä olevalle vastaavalle lomakkeelle on tilausta harmaan talouden kitkemiseksi. Yksittäisetkin väärinkäytökset voivat olla euromääriltään merkittäviä, jolloin ilmiannoista voi olla näkyvää taloudellista hyötyä. Ovatko tyypilliset Kelan tukien väärinkäytökset lähelläkään vastaavaa mittaluokkaa?"

"Jos sosiaaliturvaan ja yhteiskunnan tukeen liitettäisiin laajemminkin toisten tarkkailuun perustuva toimintamalli, lisäisikö se entisestään avun hakemiseen yleisesti liittyvää häpeän tunnetta ja salailua?"

Savon Sanomat muistuttaa, että Suomi on luisumassa tavoitteistaan nostaa kehitysavun määrän 0,7 prosenttiin bkt:sta, koska julkinen talous ei ole hyvässä kunnossa.

"Jokainen päätös on kuitenkin myös poliittinen valinta. Kun valinta kohdistuu suurella painolla kehitysyhteistyöhön, se kertoo hallituksen koostumuksesta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat