Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikesakoissa on korotusvaraa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus toteuttaa aikeensa rikesakkojen kaksinkertaistamisesta jo syyskuun alussa eikä vasta vuodenvaihteessa (HS   2. 7.). Hallitusohjelmaan niin ikään kuuluva päiväsakkojen korotus tehdään hitaammin, koska se vaatii lainmuutoksen.

Useimmissa tapauksissa rikesakko kaksinkertaistuu, mutta ylärajaksi tulee 115 euron sijaan 200 euroa. Punaisia valoja päin kävelemisestä rangaistaan 10 euron sijaan kahdellakympillä, turvavyön käyttämättä jättämisestä ajon aikana 35 euron sijaan 70 eurolla ja roskaamiskiellon vähäisestä rikkomisesta 50 euron sijaan satasella. Pienet ylinopeussakot kaksinkertaistuvat – samoin rikesakon 20 miljoonan euron vuotuinen tuotto, jota kerryttävät etenkin liikennerikkomukset.

Korotetutkin rikesakot ovat vielä kohtuullisen pieniä, ja korotukset sopivat kansalaisten oikeustajuun: Lännen Median alkukesästä julkaisemassa kyselyssä 78 prosenttia suomalaisista kannatti sakkojen kaksinkertaistamista.

Myös sallitun nopeuden ja ylinopeuden välisen sakotusrajan kiristämistä harkitaan. Liikenneturvallisuuden parantaminen on valtiontalouden paikkaamista parempi argumentti sen puolesta, että poliisin kannattaa puuttua vähäisimpiinkin ylinopeuksiin. Se edellyttää, että puuttumiskynnys on kaikille sama ja nopeusmittausten lukemat ovat luotettavia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat