Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leikkaukset kaatavat hyvin edenneitä hankkeita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti pitää yllättävänä sitä, että Suomen hallitus aikoo leikata runsaasti kehitysyhteistyön varoja, vaikka suomalaiset suhtautuvat kehitysyhteistyöhön myönteisesti ja Suomen kehitysyhteistyö on saanut tunnustusta ulkomailtakin.

"Nykyisessä onnistumisen asenneilmastossa on yllätys, että Suomen hallitus on kääntämässä kehitysyhteistyöpolitiikan linjaa vastavirtaan. Ulkoministeriö aikoo leikata jo budjetoidusta 815 miljoonan euron määrärahasta 300 miljoonaa. Tämä tapahtuisi heti ensi vuoden alusta ja ilman siirtymäaikaa."

"Hyvin edenneitä sekä suunniteltuja projekteja joudutaan katkaisemaan kuin seinään."

"Pakolaisia on maailmassa enemmän kuin koskaan, viime vuonna YK:n arvion mukaan heitä oli 60 miljoonaa. Syyriasta lähteneiden yli kolmen miljoonan lisäksi maan sisäisiä pakolaisia on kaksinkertainen määrä."

"Kehitysyhteistyöhön leikkauksia ajanut ulkoministeri Timo Soini (ps) on vaatinut pakolaiskysymyksen ratkaisua ongelman syntyjuurilla, ei Välimerellä tai Suomessa."

"Logiikka on ristiriitaista, sillä juuri pakolaisuuden syntyjuurille hallituksen leikkaukset iskevät lujaa. Kirkon Ulkomaanapu on toistaiseksi kyennyt auttamaan pakolaisia hauraissa maissa, kuten Syyriassa, Eritreassa ja Somaliassa."

Hämeen Sanomat arvioi Kreikan rahoituskriisin seurauksia.

"Maailman rahamarkkinat reagoivat myös ihmisten mielialoihin. Lopulta kaikki on uskon varassa."

"Euromaiden poliitikoille tilanne on äärimmäisen kiusallinen. Kreikkaa pitää joka tapauksessa auttaa, ettei maa ajaudu kaaokseen. Mutta miten? Edessä ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja. Velkoja pitäisi ainakin osittain leikata."

"Seuraavaksi kysytään, miten reagoivat sellaiset maat kuin Espanja ja Portugali, joiden kansalaiset ovat kiristäneet vyötä ja hallitukset täyttäneet tiukat EU:n komission ehdot. Ilmassa on paljon kysymyksiä, mutta vähän vastauksia."

Ilta-Sanomat toteaa, että puhe suomalaisesta meriteollisuudesta auringonlaskun alana taisi olla ennenaikaista.

"Turun telakan omistajanvaihdoksen jälkeen alkanut menestys osoittaa, mikä merkitys asialleen sitoutuneella omistajalla on. Meyer Werft on ammoin perustettu tekemään laivoja, STX keksi ruveta tekemään niitä siinä sivussa."

"Telakan voitot menevät Saksaan, mutta alihankkijoiden voitot jäävät niiden työntekijöiden ja telakkaväen palkkojen tavoin Suomeen."

"Asialla on erityinen merkitys Turun seudulle, joka on viime vuosina kärsinyt elintarviketehtaiden lakkautuksista ja Nokian Salon-laitosten alasajosta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat