Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi alkaa olla vain pieni alaviite Microsoftin liiketoiminnassa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Sami Kilpiö
Microsoft irtisanoo Suomesta 2 300 ihmistä.
Microsoft irtisanoo Suomesta 2 300 ihmistä. Kuva: Sami Kilpiö

Microsoftin keskiviikkoinen ilmoitus 2 300 työntekijän vähentämisestä Suomessa sijaitsevasta matkapuhelinliiketoiminnasta ei helpota Suomen hallituksen alkutaivalta, joka on muutenkin mennyt etupäässä Brysselissä Kreikan ongelmia ratkoessa.

Hallitus aikoo valmistella kesän aikana lisäbudjetin, jossa suunnataan rahaa nyt irtisanottavien tukitoimiin.

Pääisku kohdistuu tällä kertaa Saloon – paikkakunnalle, joka oli olennainen suomalaisen matkapuhelintoiminnan syntyhistoriassa. Nokian nousun seurauksena kaupunki vaurastui, mutta nyt se on maksanut kovaa hintaa toimialan rajusta muutoksesta.

Salossa jäljellä ollut puhelinten tuotekehitys keskitetään Espooseen ja Tampereelle.

Jos jotain myönteistä haluaa löytää, niin hallitus ei ainakaan aikaillut vastaantulossaan. Lisäksi Suomessa on jo aiempaa kokemusta siitä, millaiset jatkotoimet ovat tarpeen, kun iso joukko korkeasti koulutettuja osaajia menettää kerralla työpaikkansa.

Vuosi sitten Microsoft irtisanoi Suomessa yli tuhat työntekijää, minkä jäljiltä etenkin Oulussa jouduttiin kehittämään nopeasti selviytymissuunnitelmia. Niiden perusteella tiedetään, että olennaista on muun muassa suunnata rahaa aloittaville yrityksille ja antaa tukea, joka helpottaa ihmisiä siirtymään paikasta ja yrityksestä toiseen.

Microsoftin vuosi sitten lupailemasta Suomen-datakeskuksesta ei vielä ole viitteitä. Ehkä ei kannata enää uskoa kovin sokeasti yhdysvaltalaisyhtiön lupauksiin. Suomi alkaa näillä luvuilla olla pieni alaviite yhtiön liiketoiminnassa.

Tällä kertaa Microsoftin Suomeen kohdistamat leikkaukset ovat viimevuotista rajumpia, sillä nyt yhtiön suomalaisesta työvoimasta vähennetään selvästi yli puolet pois.

Samalla Microsoft tunnustaa, että sen aiempi johto teki virheliikkeen ostaessaan matkapuhelinliiketoiminnan Nokialta vuonna 2013: puhelinyksikön arvoa taseessa heivataan kerralla 7,6 miljardia dollaria pienemmäksi.

Matkapuhelinyksikön myyntiä surtiin aikanaan Suomessa, koska silloin ei täysin nähty puhelinverkkoihin keskittyvän nyky-Nokian mahdollisuuksia. Nokia on kuitenkin käyttänyt yrityskaupasta saamansa rahat viisaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat