Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halua liennytykseen on liian vähän

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Saimaa kommentoi Suomen päätöstä evätä EU:n pakotelistalla olevien venäläisten pääsy Etyj-kokoukseen.

"Episodi kuvaa harmillisesti, jopa surkeasti, liennytyksen vaikeutta juuri, kun sille olisi erityistä tarvetta. Ukrainan kriisin seurauksena Euroopan turvallisuus on horjuvinta miesmuistiin. Euroopan välittömässä läheisyydessä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa roihuavat sota- ja terroripesäkkeet, joilla on yhteytensä suurvaltapolitiikkaan. Pakolaisia on liikkeellä eniten sitten toisen maailmansodan. Kylmä sota on aktiivisempaa kuin vuosikymmeniin."

"Helsingin Etykin isännän presidentti Urho Kekkosen fraasia mukaillen: maailmalla pitäisi olla malttia rauhoittua. Etyjin tehtävissä painottuvat nyt liikaa diplomaattisten rutiinien pyörittäminen sekä toisaalta raportointi kriisipesäkkeistä ja tulitaukosopimusten pitämisestä – pyrkimystä aitoon liennytykseen on liian vähän."

Turun Sanomat kommentoi Iranin ydinohjelmasta käytäviä neuvotteluita.

"Jos pakotteista luovutaan, Iranin odotetaan palaavan globaaleille markkinoille aikaisintaan puolen vuoden päästä. Talveksi polttoöljyä ostaville suomalaisille hintaetu ei siis vielä ehtine."

"Jos on Iran viime viikkoina jarruttanut ydinsovun syntymistä, myös Yhdysvalloissa on haluttu laittaa kapuloita rattaisiin. Asialla ovat olleet republikaanit, joiden mukaan huono sopu Iranin kanssa on pahempaa kuin se, ettei sopimusta synny lainkaan."

"Toivottavaa on, että kansainvälinen yhteisö pysyy tiukkana neuvottelujen alkuperäiselle tavoitteelle, jonka mukaan Iranin mahdolliset yritykset ydinaseen valmistamiseksi estetään."

Karjalainen muistuttaa, että maailmalta kantautuvista kurjista uutisista huolimatta maailmassa eletään nykyisin paljon paremmin kuin ennen.

"Kiitos siitä kuuluu isolta osalta YK:n kehitystavoitteille, joista varsinkin äärimmäisen köyhyyden vastainen kampanja on ollut järjestön mukaan menestys. Vuodesta 1990 on äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrä vähentynyt alle puoleen."

"On tärkeää tiedostaa, että kurjuuden poistamiseksi maailmassa tehtävä työ ei kuitenkaan ole turhaa."

"Kaikille tämä asia ei ole itsestään selvää. Suomalaisistakin 68 prosenttia arvioi ulkoministeriön vuosi sitten teettämässä kyselyssä äärimmäisen köyhyyden lisääntyneen maailmassa."

"Monen käsitys siitä, että osin kehitysyhteistyövaroillakin tehty maailmanparannus ei tuota tuloksia, on onneksi väärä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat