Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnitelma Kreikan euroeron varalle ei yllättänyt

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva: "Kreikan euroeroa, Grexitiä, on spekuloitu pitkään. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi keskiviikon vastaisena yönä julki ensimmäisen kerran sanat: 'Meillä on yksityiskohtaisesti valmisteltu Grexit-skenaario.' "

"Tilanteen vakavuus ei näytä valjenneen Kreikan hallitukselle. Pääministeri Alexis Tsiprasin kommenteista olisi voinut päätellä, että hän olisi ollut eri kokouksessa kuin muut euromaiden johtajat."

"Tsipras pelaa muutenkin kovaa peliä. Hän soitti ennen Brysselin kokousta Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalle, joka otti sen jälkeen yhteyttä Saksan liittokansleriin Angela Merkeliin. Yhdysvallat pelkää, että Kreikan pullauttaminen ulos euroalueesta työntäisi sen Venäjän syliin."

"Euroalueen muut kriisimaat ovat käyneet läpi hevoskuurit, ja niiden taloudet ovat kääntyneet nousuun. Eri sääntöjen noudattaminen Kreikkaan olisi niitä kohtaan väärin ja saisi vain muut vaatimaan helpotuksia myös itselleen."

Ilta-Sanomat: "Takarajat ovat usein hyvään EU-tapaan joustaneet, mutta tämänkertainen takaraja ei liene yhtä elastista laatua. EKP:n neuvostoon kuuluva Ranskan keskuspankin johtaja Christian Noyer sanoi, että katastrofin partaalla keikkuvan Kreikan talouden pelastaminen on sunnuntain jälkeen liian myöhäistä."

"Lausuntoa on tulkittu niin, että Kreikan pankkien hätärahoitus katkeaa, jos sunnuntain kokous jää tuloksettomaksi. Välitila merkitsisi katastrofia väestön huollolle, ja kohtalokkaiden levottomuuksien riski kasvaisi suureksi."

Karjalainen: "Vielä tiistaina Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ja uusi valtiovarainministeri Eukleidis Tsakalotos saapuivat tyhjin käsin euroryhmän ja valtion päämiesten kokouksiin."

"Kreikan hallitus tuhlasi jälleen kallista aikaa. Samaan aikaan ahdinko Kreikassa syvenee."

Iltalehti: "Ehkä Ateenassa siirrytään viime hetkellä realismiin. Riittävien reformien jälkeen Kreikan velkoja tulee järjestellä, jotta edes jotakin saadaan takaisin. Hätäapua tarvitaan – mutta pitääkö Kreikkaan lennättää lääkkeitä kuin kehitysmaan katastrofiin?"

"Jonot Kreikan pankkiautomaateilla puolestaan todistavat, miten pankit ovat talouden verisuonisto. Siksi Saksan ja Ranskan pankit piti pelastaa siinä kuin Suomen pankkijärjestelmä 1990-luvulla. Toki pankkien päättäjät eivät saisi livahtaa kuin koira veräjästä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat