Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lastensuojelusta ei voi säästää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kahdeksanvuotiaan helsinkiläistytön murha on suomalaisen lastensuojelun historian surullisimpia tapauksia. Perjantaina tapauksen ainutlaatuisuutta korosti se, että Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi sosiaalityöntekijää tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin.

Tytön murha toi lastensuojelun käytännöt ja tiedonkulun erityistarkasteluun. Se paljasti lasten kannalta järkyttäviä puutteita, mutta myös paljon sellaista, mitä voi pitää lastensuojelun ammattilaisille kohtuuttomana. Suurimpia ongelmia ovat työmäärä ja työvoimavaje.

Helsinkiläistytön murhan jälkeen lastensuojelun tilan parantamiseksi on tehty useita selvityksiä ja annettu lukuisia toimenpide-ehdotuksia. Lastensuojelulakia ja sosiaalihuoltolakia on muutettu, ja esimerkiksi perheiden oikeutta saada kotipalvelua on parannettu. Lapsen kiireellisen sijoituksen ehdot tiukkenevat ensi vuoden alusta. Tuomion on silti yhä syytä sysätä lastensuojelun työntekijät keskusteluun työtavoista ja vastuista.

Suojelua tarvitsevien lasten määrä kasvaa huolestuttavaa vauhtia. Myös lastensuojelun kustannukset ovat kasvaneet rajusti erityisesti sijaishuollon osalta.

Samaan aikaan kuntien talous kiristyy. Helsinkiläistytön kuolema on muistutus siitä, ettei säästöjä pidä hakea lastensuojelusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat