Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nopea laajakaista tulee saattaa kaikkien ulottuville

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan nopean, kiinteän laajakaistayhteyden pitää ajatella olevan kansallista pääomaa.

"Tulevaisuudessa, sähköisten palvelujen yhä yleistyessä nopeasta nettiyhteydestä tulee välttämättömyys. Harvaan asutussa maassa toimiva verkko takaa palvelujen saatavuutta kaikkien ulottuville, jos niitä ei voida muutoin ylläpitää. Nopeaa yhteyttä tarvitsevat myös yrittäjät ja etätyöläiset."

"Erinomaisen hyvä avaus on, että ensi vuoden alusta voimaan tulee direktiivi, joka velvoittaa eri infrastruktuuria rakentavat tahot yhteistyöhön. Kun kaivetaan esimerkiksi vesijohtoa, viemäriä tai sähkökaapeleita, mukaan on otettava myös laajakaistan rakentaja ja päinvastoin."

Etelä-Saimaa kommentoi Microsoftin Salon-yksikön irtisanomisia.

"Rakennemuutosta pehmentäville toimille on jälleen tarvetta. Microsoftin irtisanottavista ainakin osa on tosin paremmassa asemassa kuin monet kohtalotoverinsa. Tietotekniikan merkitys, käyttö ja kehitys kasvavat kasvamistaan. Osaaminen antaa mahdollisuuksia uusiin töihin ja yrittämiseen."

"Vallitsevassa taloudellisessa ja työttömyystilanteessa Suomi tarvitsisi uuden Nokian tai useammankin. Sellaisia ei ole näköpiirissä, vaan uuden työn luomiseksi edes pienissä paloissa tarvitaan paljon ja pitkäjänteistä panostamista. Esimerkiksi paljon puhutussa biotaloudessa olisi jo aika päästä mielikuvista määrätietoisemmin vientikelpoisiin tuotteisiin ja palveluihin."

"Jonkinlaista toivoa luovat merkit siitä, että rakennemuutokset voivat aikanaan myös kääntyä toiseen suuntaan. Metsäteollisuus on noussut pohjalta uusiin investointeihin ja tuoteinnovaatioihin; telakoilla tilauskirjat vaihteeksi täyttyvät."

Ilkka pohtii, miksi luksusristeilijät päästävät yhä jätevetensä Itämereen.

"Itämerellä risteilee vuosittain noin neljä miljoonaa turistia, jotka tuottavat päivittäin noin 170 litraa jätevettä henkeä kohden. Suomessa liikennöivät matkustajalauttayhtiöt lopettivat jätevesien laskemisen meriveteen jo vuonna 2007, mutta suuri osa kansainvälisistä risteilijöistä pumppaa yhä vuonna 2015 jätevetensä ulapalle."

"Eräällä luksusristeilijällä tehdyn kyselyn mukaan juuri kukaan matkustajista ei hyväksynyt jätevesien laskemista mereen. Oleellinen kysymys kuuluu, olisivatko he valmiita maksamaan jätevedet satamaan saakka säilövästä risteilystä vähän enemmän. Ei kai asian hoitamatta jättäminen voi vain pelkkää välinpitämättömyyttä olla?"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat