Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi osaa pyytää anteeksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Katolisen kirkon johtaja paavi Franciscus pyysi torstaina Ecuadorissa anteeksi niitä rikkomuksia ja rikoksia, joita kirkko teki alkuperäiskansoja vastaan Amerikan valloituksessa ja siirtomaavallan aikana. Anteeksipyyntö voi vaikuttaa jälkijättöiseltä, kun joistakin tapahtumista on yli 500 vuotta. Kyseessä oli kuitenkin merkittävä ele katolisen kirkon aseman ylläpitämiseksi Latinalaisessa Amerikassa ja myös tärkeä yhteiskunnallinen linjaus.

Kirkon anteeksipyynnöt eivät sinänsä ole uutta. Paavi Johannes Paavali II pyysi 2000-luvun alussa anteeksi monia asioita, esimerkiksi Galileo Galilein kohtelua ja kirkon passiivisuutta juutalaisten joukkotuhoamisen estämisessä toisen maailmansodan aikana.

Franciscus esitti kuitenkin anteeksipyyntönsä paikan päällä Etelä-Amerikassa joukolle poliittisia aktivisteja ja liitti viestiinsä myös poliittisen kannanoton. Kuten usein aiemminkin, hän arvosteli kovin sanoin kansainvälisten yritysten ja rahalaitosten valtaa, jota hän kutsui uudeksi siirtomaavallaksi.

Franciscus ei ole pystynyt muuttamaan katolisen kirkon perhepolitiikkaa niin paljon kuin hän puheistaan päätellen olisi ollut valmis tekemään. Kirkon yhteiskuntapolitiikkaa hän on kuitenkin kääntänyt selvästi konservatiivisten edeltäjiensä linjalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat