Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainväliset pankit tekevät tiliä eurokriisillä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka kommentoi, että Kreikan velkakriisistä hyötyvät eniten investointipankit.

"Suomen jyrkkään suhtautumiseen Kreikan uuteen lainoitukseen vaikuttaa Sipilän hallituksen ohjelman kirjaus, etteivät Suomen vastuut Kreikasta saa kasvaa."

"Pelkona oli, että hyväksymällä tukipaketin hallitus olisi syönyt kirjauksensa ja perussuomalaiset poliittisen linjansa. Ylen tietojen mukaan perussuomalaiset heiluttivat Kreikan vuoksi lauantaina jopa hallitusta."

"Jos Kreikan euroero toteutuu, seuraava kysymys kuuluu, miten paljon humanitaarista apua maa sitten tarvitsee."

"Kahden ensimmäisen Kreikka-tukipaketin on monissa puheenvuoroissa sanottu pelastaneen lähinnä saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja."

"Kansainväliset pankkiirit näyttävät tekevän yhä tiliä eurokriisillä. Suomen valtio oli maksanut maaliskuun loppuun mennessä jo puoli miljoonaa euroa palkkioita investointipankille, joka hallinnoi Kreikka-vakuuksiamme."

Savon Sanomat arvioi Etyjin yleiskokouksen tuloksia.

"Kuluneella viikolla Helsingissä pidetty Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin parlamentaarinen yleiskokous ei johtanut suuriin läpimurtoihin. Venäjä pelasi omalla Etyj-edustuksellaan pientä taktista peliä, jonka se voitti ja Suomi hävisi."

"Diplomatian pelisääntöjen mukaisesti Suomi pyrkii nyt liennyttelemään mielensä pahoittanutta suurvaltaa. Venäjälle oli kuitenkin pelkästään eduksi välttää osallistuminen Etyjin kiusalliseen Ukraina-keskusteluun. Muilla keskusteluilla tuskin oli sille mitään väliä."

"Etyj on neuvottelu- ja valvontaorganisaatio vailla voimaa ja valtaa. Se järjestää tapaamisia, kokoaa tietoja asevoimista, tekee selvityksiä, tarkkailee vaaleja ja tuo konflikteihin neutraalia, ulkopuolista läsnäoloa. Etyj edistää rauhaa, mutta ei turvaa sitä."

Keskisuomalainen tarttui pakolaisten tilanteeseen.

"Konfliktit ovat pitkittyneet. Siitä kertoo se, että viime vuonna palaamaan päässeiden pakolaisten luku oli pienin 31 vuoteen. Yksistään Syyrian pakolaiskriisi on maailman suurin neljännesvuosisataan."

"Riski siitä, että epävakaus leviää myös pakolaisten äärimmilleen kuormittamiin Syyrian naapurimaihin, on yhä suurempi. Esimerkiksi Turkissa on jo 1,8 miljoonaa Syyrian pakolaista."

"Libanonissa heitä on lähes 1,2 miljoonaa, eli yli viidennes Libanonin kokonaisväestöstä on pakolaisia. Tilanne on kestämätön."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat