Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuutto jakaa Ruotsia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ruotsin puolueiden kannatus on kiinnostavassa liikkeessä. Pitkälti maahanmuuttovastaisuudella profiloituneiden ruotsidemokraattien kannatus on nyt 18,7 prosenttia, käy ilmi Expressen-lehden mittauksesta.

Kyse on uudesta ennätyksestä. Ruotsidemokraattien kannatus on noussut kolme prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta ja 5,8 prosenttiyksikköä vaaleista.

Samaan aikaan Ruotsin suurin porvaripuolue, maltillinen kokoomus, on menettänyt kannatuksestaan kolme prosenttiyksikköä. Puolue myönsi heti, että sen on oltava parempi maahanmuutto- ja integraatiopolitiikassa.

Sysäyksen uusiin avauksiin tuo myös se, että väkilukuun suhteutettuna Ruotsi on EU:n suurin turvapaikanhakijoiden vastaanottaja. Kotouttaminen ei ole sujunut ongelmitta. Kustannukset kunnille kasvavat, ja tulijat työllistyvät hitaasti.

Sitä mukaa kun ruotsidemokraattien kannatus kasvaa, lisääntyy myös vanhoihin valtapuolueisiin kohdistuva paine purkaa sitä eristystä, johon ne ovat ruotsidemokraatit asettaneet. Jos eristämisellä tavoiteltiin sitä, ettei puolue pääsisi dominoimaan maahanmuuttokeskustelua, taktiikka ei ole toiminut.

Ruotsista kuullaankin varmasti uusia avauksia integraatio-ongelmien ratkomiseksi – myös hallitukselta, joka on vielä ollut aiheesta varsin hiljaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat