Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus joutuu miettimään myös elvytystä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat arvioi, että Microsoftin irtisanomiset Salossa herättävät hallituksen miettimään, pitääkö säästöjen ohessa paneutua myös elvytykseen.

"Hallitusohjelman linjauksia on jo arvosteltu jopa kansainvälisessä valuuttarahastossa IMF:ssä. Rahaston tutkimusosasto julkisti hiljattain selvityksen, jonka sanoma on etäällä Sipilän hallituksen tavoitteista."

"Hallitusohjelmassa painotetaan valtion velkaantumisen pysäyttämistä. IMF:n selvityksen mukaan Suomi ei lukeudu niihin maihin, joissa pitäisi murehtia velan määrää."

"Selvitys varoittaa, että joissakin maissa velan osuutta bruttokansantuotteesta on yritetty laskea veronkorotuksilla ja menoleikkauksilla. Tuloksena on ollut bkt:n aleneminen ja sitä kautta velkaosuuden kasvu."

"Eräät talouden asiantuntijat ovat jo arvioineet, että ajan oloon hallitus toipuu säästöhuumasta ja hyväksyy ajatuksen, jonka mukaan leikkauksia on siirrettävä odottamaan parempia aikoja."

Etelä-Suomen Sanomat toteaa, että humalaisia veneilijöitä on enemmän kuin poliisin tilastot antavat ymmärtää, sillä vesiliikenteessä juopumuksen raja on yksi promille – kaksinkertainen maantieliikenteen rattijuopumuksen rajaan verrattuna.

"Korkea kynnys näkyy käytännössä siinä, että vesiliikennejuopumuksesta jaetaan sakkoja vain harvoin. Poliisi osaa kokemustensa perusteella kertoa, että moni veneilijä on tehnyt suorastaan taidetta siitä, kuinka venettä voi ohjata päivät pitkät juovuksissa, mutta kuitenkin pysyttelemällä koko ajan nipin napin rangaistusrajan alapuolella."

"Veneliikenteen nykyinen korkea promilleraja lienee peruja ajalta, jolloin vesillä liikuttiin enimmäkseen soutuveneillä tai pienillä perämoottoreilla. Nykytilanteeseen, jossa yhä useamman vesilläliikkujan ohjattavana on vaativa muskelivene tai vaikkapa vesiskootteri, raja on liian korkea."

Ilta-Sanomat toteaa, että Kreikan auttaminen on myös sisäpolitiikkaa.

"Suomalaisten puolueiden kannat ovat riippuneet siitä, ovatko puolueet kantaa ottaessaan olleet hallituksessa vai oppositiossa."

"Keskusta kannatti hallituksessa Kreikka ykköstä mutta vastusti oppositiossa Kreikka kakkosta. Sdp vastusti oppositiossa ykköstä mutta kannatti hallituksessa 'takuuksilla' koristeltua Kreikka kakkosta."

"Perussuomalaiset vastustivat oppositiossa sekä Kreikka ykköstä että kakkosta. Jos he hallituksessa hyväksyvät vaikkapa vain vaikenemalla Kreikka kolmosen, Soini jää selityksen velkaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat