Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pori pullistuu yli äyräiden

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lomakin on arvokas asia, perusteli eräs viestintäpäällikkö järjestönsä poissaoloa Porin Suomi-Areenasta, johon kaikki kynnelle kykenevät tahot tuntuvat jo osallistuvan. Kansalaistorille mahtuu noin 50 järjestöä, ja tulijoita olisi enemmänkin.

Muun muassa Kreikan ja Fennovoiman "ansiosta" nyt kesälläkin on piisannut uutisoitavaa ja puheenaiheita. Aikoinaan, kymmenen vuotta sitten, Suomi-Areena syntyi herättämään keskustelua muuten uutisköyhään heinäkuuhun. Yhteiskunnalliselle kesätapahtumalle oli muutenkin tilausta.

Ensimmäinen Areena kesti vain kaksi päivää ja tarjosi 25 tilaisuutta. Varaslähtöineen viikon pituiseksi venähtänyt tapahtuma sisältää nyt 160 tilaisuutta ja vetää yli 30 000 kävijää. Näin se yltää yhtenä esikuvanaan olleen Ruotsin Almedalsveckanin lukemiin. Ruotsin Visbyssä on debatoitu jo liki 50 vuotta.

Vaikka Suomi-Areenan tilaisuuksia on ripoteltu myös lähikaupunkeihin, Pori uhkaa jo pullistua yli äyräiden. Etenkään majoitustiloja ei tahdo riittää kaikille, vaikka vieraille on avattu kotienkin ovia.

MTV ja Pori ovat sopineet Suomi-Areenan jatkosta vuoteen 2020 asti. Paisuttamisen sijaan tavoitteena onkin terävöittää tapahtumaa esimerkiksi teemoin. Tänä vuonna aiheena on koulutus ja ensi vuonna suomalainen työ.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat