Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi tutkii, onko se vaarassa jäädä yksin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva: "Kreikan johto menetti vähätkin luottamuksestaan kieltämällä ensin lainoittajien ehdot käyttämällä hyväksi kansanäänestystä mutta kohta pian myöntymällä niihin eurooppalaisissa pöydissä."

"Luottamuksen saaminen soutamisen ja huopaamisen jälkeen ei onnistu pelkin puhein. Varsinkaan kun tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kreikan johto puhuu yhtä ja tekee toista."

Ilta-Sanomat: "Tutkiessaan Kreikan toimien riittävyyttä Suomi tutkii myös sitä, uhkaako se jäädä yksin vastustamaan lainaneuvottelujen aloittamista."

"Silmätikuksi joutuminen halutaan välttää. Siitä seuraa, että Kreikan toimet ovat Suomen mielestä sitä puolinaisemmat, mitä useampi maa pitää niitä puolinaisina. Jos Suomi uhkaa jäädä yksin, Kreikan toimet ovat Suomenkin mielestä riittäviä."

"Sipilä ei voi asiaa näin ilmaista. Siksi hän puhuu huuli pyöreänä uuden mandaatin tarpeesta ja 'Kreikan askeleesta oikeaan suuntaan'."

Hämeen Sanomat: "Tiedotusvälineissä uutisoitiin jopa orastavasta hallituskriisistä, jonka ministerit kuitenkin kiistivät. Merkille pantavaa oli kuitenkin ulkoministeri Timo Soinin (ps) omaksuma poikkeuksellisen matala profiili."

"Pääministeri Sipilä keskeytti tilanteen vuoksi kesälomansa. Ulkoministeri Soini on hänen varamiehensä, mutta hän ei lähtenyt Brysseliin Sipilän tuuraajaksi."

"Ehkä Soini ei puoluetaktisista syistä halunnut profiloitua Kreikka-neuvotteluissa tai hallituskumppanit eivät tohtineet lähettää häntä matkaan."

Karjalainen: "Perussuomalaisille ja etenkin ulkoministeri Timo Soinille lisälainan myöntäminen Kreikalle tarkoittaa sanojensa syömistä. Viikonlopun tiukalla linjalla pelattiin enemmän sisäpolitiikkaa kuin EU-politiikkaa. Surkuhupaisaa on, että sitä joutui vetämään Suomen kenties EU-myönteisin poliitikko, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) Soinin myhäillessä kotona."

Pohjalainen: "Viime vuodet kitukasvuisella mantereella ovat kuluneet Kreikan loputtomalta vaikuttavan talouskurimuksen selvittämisessä, eikä se urakka ole todellakaan vielä ohi."

"Tämä ei ole loppu, ei myöskään lopun alku, mutta ehkä sentään alun loppu, tuumi optimistinen Winston Churchill kuuluisassa puheessaan, kun Britannia sai monien tappioiden jälkeen voiton saksalaisista El Alameinissa Pohjois-Afrikassa 1942. Ahdistavan alun loppua sopii toivoa myös helleeneille ja koko Euroopalle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat