Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia-televisioni on kestänyt Estonian uppoamisesta Kreikan kriisiin – tätä on, kun saa rahoilleen vastinetta

Pääkirjoitus
 
Jukka Happonen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n uutistuottaja kotimaan toimituksessa.

Syyskuussa 1994 työkaverini Petri ajoi minut Tukholman esikaupunkialueella olevaan kodinkoneiden ja elektroniikan jättiläiskauppaan. Olin kolmissakymmenissä, ja ostoslistallani oli vain yksi asia. Paluumatkalla autossa pitäisi olla uusi, elämäni ensimmäinen oma televisio.

Kohta takapenkillä kökötti valtava Nokian laatikko ja sen sisällä pesukoneen kokoinen televisio.

Televisioni täyttää kohta 21 vuotta. Se ei ole ollut kertaakaan korjattavana. Olenkin luvannut televisiolleni, että se saa hallita olohuonettani parhaalta paikalta niin pitkään kuin sen voimat riittävät. Aktiiviseen eutanasiaan en aio turvautua. Olen kuitenkin tehnyt surutyötä väistämättömän eromme takia jo yli kymmenen vuotta.

Nokia-televisioni on opettanut minulle, mitä tarkoittaa saada vastinetta rahoilleen. Olen yhteisen matkamme aikana muuttunut hyvinkin keski-ikäiseksi, ja pihiyteenkin minulla näyttää olevan taipumuksia. En haluaisi Nokiani seuraajankaan hajoavan hetkessä.

Ilmassa on kuitenkin huolestuttavia merkkejä. Monet kuluttaja-asioihin perehtyneet asiantuntijat kertovat laitteiden tietoisesta vanhentamisesta. Kuluttajien halutaan pitävän talouden pyörät pyörimässä ostamalla uusia tuotteita hajoavien tilalle entistä nopeampaan tahtiin.

Haluaisin kuitenkin päättää ihan itse, miten kulutan omat rahani.

Netin suunnattomasta tietomäärästä huolimatta en ole löytänyt keskitettyä tietoa teknisten laitteiden odotettavissa olevasta eliniästä. Toivon siis, että joku minua modernimpi ihminen perustaa asialle omistautuvan sivuston, koska haluan seuraavankin liittoni television kanssa kestävän pitkään.

Aihe on tärkeä monille muillekin, sillä niukkuuden aikakaudella vain harvalla on varaa syytää rahaa pelkän mielihalun tyydyttämiseen.

Pian sen jälkeen, kun olin kantanut Nokiani kynnyksen yli, Estonia upposi. Televisiotoimittajana itsensä elättävän nuorehkon miehen piti katsoa kaikkien ruotsalaisten, suomalaisten ja kansainvälistenkin kanavien uutisointi aiheesta.

Sen jälkeen Nokiasta on katsottu muun muassa syyskuun terrori-iskujen uutisointia, Irakin sotaa, tuhansia elokuvia ja satoja draamasarjoja alusta loppuun.

Ehkä siitä on katsottu jokunen tosi-tv-sarjakin. Takuuvarmasti moni uutinenkin olisi jäänyt tekemättä tai tilaamatta ilman Nokiaani.

P. S. Parahin Nokia. Työpäiväni on loppumaisillaan. Olen ihan pian kotona.

Jukka Happonen jukka.happonen@hs.fi
Kirjoittaja on kotimaantoimituksen uutistuottaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat